05.03.2011

Sredstva obrtnicima stradalim u poplavi

Nakon poplave koja je prošle godine pogodila područje Velike Gorice i obrtnički pogoni su imali velike štete. Krajem siječnja od Hrvatske obrtničke komore obrtnici su primili financijsku pomoć koju su osigurale Udruženje i Komora. Svaki stradali obrtnik primio je novčana sredstva u iznosu od 3.333,33 kune.

Upravo zbog toga jučer je u dvorani Doma obrtnika Velika Gorica održano kratko druženje s članovima Upravnog odbora Udruženja obrtnika. Prisutne je pozdravio Predsjednik Udruženja Vlado Mikulčić nakon čega je glavnu riječ preuzela tajnica Udruženja obrtnika Maja M. Filipović

- Kada je Veliku Goricu zadesila poplava nemalih razmjera, prirodna nepogoda koju doživljavaju ljudi iz cijeloga svijeta, a nije zaobiđen ni naš grad ni naše područje, bilo je pitanje kako pomoći i kako će se Udruženje uključiti s onime čime raspolaže. Znamo da to nije puno i da nažalost nemamo planiranih sredstava za takve namjene, ali je naša Skupština donijela odluku na prijedlog Upravnog odbora da se pomogne s raspoloživim pomoćnim sredstvima - rekla je tajnica velikogoričkog Udruženja.

Udruženje obrtnika izdvojilo je 15.000 kuna, a osim toga pomogla je i Obrtnička komora Zagreb. Gubitak, stradanja i uništenje imovine teško je podnijeti. Upravo u takvim trenucima svaka pomoć puno znači.

- Jedan sam od onih koji su stradali u poplavi i bilo je ugodno vidjeti da zajednica brine o vama - izjavio je jedan od stradalih obrtnika.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.