20.10.2010

Sramotna pljačka biste palog branitelja

Bizarna i posebno sramotna krađa dogodila se u utorak između 17.30 i 20 sati u Ulici braće Radić bb. u Mraclinu. Ukradena je brončana bista branitelja Tomislava Hrkovca iz Mraclina, koji je poginuo 1991. u Domovinskom ratu.


hrkovecbista.jpg

Spomen obilježje izgradili su mještani Mracilina, a ovoga ljeta otvorio ga je gradonačelnik Barišić


– Tragamo za počiniteljem. Bista je teška oko 5 kilograma ali ne vjerujem da kradljivac može dobiti neku vrijednost za nju. Možda se radilo o nekakvoj dječijoj igri. Ako netko zna nešto o ovoj krađi molimo ga da nam se javi – kaže Ivica Stuparić, pomoćnik načelnika za kriminalitet u Policijskoj postaji Velika Gorica. Ljubica Hrkovec, majka poginulog branitelja bila je posebno šokirana krađom.

 

– Osjećam se kao prije 19 godina kad je bio ranjen, nakon čega je umro. Jecala sam u dvorištu, ne mogu vjerovati da mu je netko opet dirao glavu, i onda je bio ranjen u glavu – rekla je očajna majka. Bista je postavljena 15. lipnja ove godine a financirali su je mještani Mraclina. – Ne vjerujem da su je ukrala djeca u igri jer je šaraf prepiljen – kaže Ljubica Hrkovec. Tomislav Hrkovec smrtno je ranjen na Pokupskom ratištu u prosincu 1991. godine. Imao je tek 22 godine.

autor: Martin Puljić / Večernji list


Komentari
21.10.2010 - tića
sramotno, treba mu odsjeći ruku
20.10.2010 - vito
toga i onoga koji bude na otpadu otkupil bistu bi za jajca obesil
20.10.2010 - ...
sramota!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.