18.01.2011

Sportska ambulanta već u ožujku

U ovoj godini sportaši Velike Gorice napokon će dočekati otvorenje sportske ambulante. Tako će brojni velikogorički sportaši liječničke preglede moći obavljati u svom gradu.

Do 1. ožujka u Gorici će se otvoriti sportska ambulanta.

Ovaj je rok danas dogovorio Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije te dožupanom Rudolfom Vujevićem.

– Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji i županijskom Zavodu za javno zdravstvo koji su pokazali razumijevanje i koji su nam izašli u susret u otvaranju ovog za sportaše bitnog medicinskog objekta – kazao je zamjenik gradonačelnika Kolarec.

Poznata je i lokacija buduće sportske ambulante, a to će biti prostor na ŠRC-u Velika Gorica.

– Tamo je prostor koji se uređuje za medicinski stručni kadar, a nakon toga slijedi i opremanje prostora – kaže Kolarec.

U Velikoj Gorici, inače, djeluje više od 60 sportskih udruga u kojima trenira oko 4000 sportašica i sportaša, i dosad su potrebne preglede uglavnom obavljali izvan Gorice, neki kod liječnika specijalista medicine rada, a neki su potvrde dobivali i od obiteljskih liječnika, a sve su to sami plaćali.

Sportaši svih dobi će, za početak, u sportskoj ambulanti moći obavljati samo preglede, no cilj je s vremenom proširiti usluge. Liječnici u sportskoj ambulanti mogli bi tako uskoro sportašima i sanirati ozljede i omogućiti rehabilitaciju.

autor: Nataša Mlinarić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO