06.05.2010

Sportom u Europu


Sportom u EUropu naziv je manifestacije koja će se ove nedjelje povodom Dana Europe odvijati na pisti Zrakoplovno-tehničkog zavoda Velika Gorica. Organizatori ovog događaja su Atletski klub „MARATHON 2006“ i Koturaljaški savez Hrvatske.

Atletske utrke biti će duljine od 6 i 15 kilometara, a odvijat će se u dvije jedinstvene kategorije za muškarce i žene. Sve započinje već u 8 sati od kada se podižu startni brojevi, a start atletske i utrke građana je zakazan za 9.30 sati. Za sudionike i najbolje su osigurane nagrade.

Osim atletske trke bit će tu i rolanja pa će se tako održati Hrvatski inline kup(HIC) i Liga osnovnoškolaca. Za HIC je startnina 35 kuna i treba se prijaviti dok se sudjelovanje na Ligi osnovnih škola ne plaća, a prijave će biti na pisti prije utrke.

U atletskoj utrci na 6 km sudjelovat će i Etiopljanka Elvan Abeylegess koja je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine u najjačoj svjetskoj konkurenciji osvojila dva srebrna odličja (5.000 i 10.000 metara). Ove godine je debitirala na The 2010 RAK polumaratonu u Ras Al Khaimah (UAE) i odmah je osvojila prvo mjesto sa vremenom 1:07:07 što je ove godine i najbolji športski rezultat u Svijetu u utrci žena u polumaratonu.


Događaj ima i humanitarnu stranu pa će se tako prikupljati tenisice za siromašnu djecu i bosonoge atletičare iz Etiopije pa se pozivaju građani da daruju obuću koja im više nije potrebna.

Na atletsku utrku pozvani su svi početnici, amateri i profesionalci, a kotizacija se ne plaća. Ipak na utrku se neće moći prijaviti na dan natjecanja već se treba prijaviti danas putem online prijavnice ili SMS-om na broj 098 908 3146. Satnicu možete pogledati ovdje.Komentari
06.05.2010 - Neminem
S Portom u Europu...Dragao...U potpisu: Benfica fan
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati