02.03.2011

Sportaši godine

U dvorani Gorica sinoć su dodjeljena priznanja najboljim sportašima u 2010. godini prema izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice i Glasnika Turopolja.

Dvorana je bila ispunjena sportašima do posljednjeg mjesta, a u publici su se našli i Ivan Šuker, saborski zastupnik i počasni građanin Velike Gorice, Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije, te Stjepan Puškar, član Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog odbojkaškog saveza. Svakako tu su bili i gradski dužnosnici, gradonačelnik Barišić sa zamjenicima Kosom i Kolarcem, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt i gradski vijećnici.

Godina sporta

Na početku ceremonije okupljenima su se obratila dva gradonačelnika. Privremeni gradonačelnik poznatiji kao Meksikanac s kajkavskim naglaskom oduševio se kako je u publici više ljubitelja športa nego na sportskim tribinama. Priliku je iskoristio i da najavi discipline sportskog i olimpijskog gemišta koje se odigravaju ovog vikenda na 103.Turopoljskom fašniku.

 - Sport velikogoričkog kraja i grada Velike Gorice je izuzetno bogat, raznolik i uspješan čemu svjedoče brojne športske udruge i klubovi; ono što je važno je da naše sportske udruge, njih pedesetak okupljaju izuzetno velik broj mladih, pružaju im mogućnost da se bave sportom i na taj način ih sklanjaju s ulice - istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić u svom pozdravnom govoru, dodavši kako je iz gradskog proračuna odvojeno 7,7 milijuna kuna za sport.

Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Nenad Črnko, također je zaželio dobrodošlicu svim okupljenima istaknuvši kako je „prošla godina uistinu bila godina sporta na što možemo biti ponosni“.

Momčadi i treneri godine

Budući da dame imaju prednost prvo je dodijeljena nagrada za najbolju žensku ekipu godine. Nominirane su bile rukometašice Gorice, ŠD Polet i ŽOK Azena Kumičić koja je i odnijela nagradu koju je primio predsjednik Azene Momo Kuzmanović.

U kategoriji momčad godine najboljima su proglašeni rukometaši Gorice koji su tako „potukli“ konkurente HNK Goricu, KK Radnik i SD Gord. U ime momčadi pehar je primio Gordan Šimunić, član momčadi.

Tomo Mesarov (RK Gorica), Damir Petravić (HNK Gorica) i Damir Bošnjak (AK Velika Gorica) nominirani su za trenera godine, a najboljim je proglašen vođa nogometne momčadi, Damir Petravić koji je okupljenima poručio kako je za uspjeh potrebno samo „Rad, disciplina i opet rad“.

Nogometnom momčadi godine, za koju su nominirani bili NK Mraclin, HNK Gorica, NK Dinamao Hidrel i NK Udarnik, očekivano je proglašen HNK Gorica.

Najbolji pojedinci

Treće priznanje drugoligaškom klubu donio je Matija Dvorneković kao nogometaš godine, a uz njega nominirani su bili njegov suigrač Tomislav Pek i Vedran Brebrić iz NK Mraclin.

Sportaš i sportašica godine, te sportaš s invaliditetom proglašeni su na kraju. Igor Pejak, student ekonomije, član je Športskog društvo osoba s tjelesnim invaliditetom „USPON“, a prošlogodišnji uspjeh, srebro na Državnom prvenstvu, pridonijelo je i priznanju sportaša godine u ovoj kategoriji.

U  kategoriji sportaša godine nominirani su bili Giovanni Cernogoraz (SD Gord), Marko Germin (SD Gord), Dino Bošnjak (AK Velika Gorica), Marko Lukinić (JK Pinky) i Luka Popovčić (KK Radnik). Najboljim je proglašen Cernogoraz iz streljačkog društva Gord, sportaš prve kategorije koji je na svjetskom prvenstvu u streljaštvu osvojio 8. mjesto, 2. mjesto na prvenstvu države, na Svjetskom kupu u Engleskoj zauzeo je 15. mjesto, te na pozivnom turniru za reprezentaciju osvojio 2. mjesto.

Una Kovačić najbolja je sportašica u 2010. godini. Članica je Streljačkog kluba Turopolje, prvakinja je Hrvatske te osvajačica 1. mjesta u finalu Kupa Hrvatske, sportašica je III. kategorije prema rangu Hrvatskog olimpijskog odbora. U konkurenciji za najbolju sportašicu nadmašila je Miu Leticu iz ŽRK Gorice i Mirelu Delić iz Karate kluba Velika Gorica.

Sportaši koje tek očekujemo da se proslave na sportskim borilištima su Ivan Malić, Dino Bošnjak, Ines Grdenić i Valentina Plejić, a uz ove nade godine priznanja je primilo još 12 djevojaka i dječaka u dobi do 18 godina.

Uz najbolje sportaše nagradu su kući ponijeli i novinari Mato Paviša, Vitomir Štuban, Igro Đuran i David Jolić te izbornik ženske nogometne reprezentacije Dean Klafurić. Oni su nagrađeni za promociju velikogoričkog športa dok su športski djelatnici godine Dražen Bačurin (HRK Gorica), Tomislav Lukšić (NK Gradići) i Mate Kovač (ŽRK Gorica).

sportasisvi.jpg

Online glasovanje ipak nije uzeto u obzir

Dodajmo da su ove godine izbor sportaša godine organizirala Zajednica športskih udruga Velike Gorice i Glasnik Turopolja, koje su do sada to radile odvojeno. Mogućnost da glasuju za sportaše godine dobili su i Velikogoričani koji su od Glasnika Turopolja bili pozvani da preko online ankete na portalu TVGorica.com glasaju za svoje favorite. No glasovanje na kraju, kako je bilo najavljeno, nije poslužilo za ovaj izbor jer sportaš godine u anketi nije bio niti nominiran, ekipa godine, prema glasovanju, uvjerljivo je trebala postati ŽRK Gorica, momčad godine HNK Gorica, a proglašeni trener godine prema ovim glasovima je Damir Bošnjak. Nade godine "bezveze" su angažirale svoje prijatelje da glasaju za njih dok za promidžbu velikogoričkog sporta su bila nominirana posve druga imena.

Stoga je za zaključiti da su organizatori izbora zanemarili ovu anketu te sami odlučili o dobitnicima nagrada što svakako je njihovo pravo i svi nagrađeni doista zaslužuju svoja priznanja. No pitanje je što je s ugledom ljudi koji su prema anketi očekivali da budu nagrađeni?

Sve nominirane i sve dobitnike nagrada možete pogledati ovdje.
Komentari
02.03.2011 - shenzi 1 2
ej niko ,a ovaj dio: "Sve nominirane i sve dobitnike nagrada možete pogledati ovdje." :P
02.03.2011 - niko 1
A ostali sportaši i sportašice?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport