06.01.2011

Sportaši dobivaju ambulantu

Za mjesec dana uredit će se dvije prostorije prve nove sportske ambulante, koja će se otvoriti u Velikoj Gorici.

Sportska ambulanta bit će smještena u prostorima sportsko-rekreativnog centra Velika Gorica.

Projekt iz Samobora

Ovaj projekt prije nekoliko godina pokrenut je u Samoboru, a upravo su tamo do sada putovali i velikogorički sportaši, dva puta godišnje, kako bi obavili nužan im pregled.

– Uredit će se dvije prostorije za liječnika i medicinsku sestru, a u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije kupit će se osnovni medicinski aparati i odabrati medicinski stručni kadar koji će dva puta godišnje obavljati liječničke preglede goričkih sportaša i sportašica – poručio je to dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Troškovi sportske ambulante su oko 400.000 kuna, dio novca osigurat će se u gradskoj blagajni, a dio će se pak osigurati iz nenamjenskih sredstava Zajednice sportskih udruga.

Snalazili su se svakako

– Očekujemo pomoć i Zagrebačke županije. Velikogorički sportaši svih selekcija i godišta liječničke će preglede moći obavljati u našem gradu, a u perspektivi se planira i povećati obim usluga poput saniranja ozljeda i rehabilitacije – rekao je Kolarec. Podsjetimo, u Gorici djeluje više od 60 sportskih udruga u kojima trenira oko četiri tisuće sportaša. Za obvezne preglede snalazili su se kako su god znali – neki su putovali izvan grada, neki kod liječnika specijalista, dok su treći pak potvrde dobivali i od obiteljskih liječnika. Naravno na vlastiti trošak.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
06.01.2011 - goričan
ovo je stvarno za pohvalu, a ne da djecu vozimo u Samobor, Zagreb i okolicu da bi obavili pregled
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport