Novosti Sport Događanja

Znali smo to i ranije! Josip Sesar najbolji trener u Hrvatskoj!

17.05.2019. / Damir Žbulj

Mi smo to znali i ranije! Josip Sesar je za svoj rad na klupi košarkaškog kluba Gorica nagrađen titulom najboljeg trenera HT Premijer lige!

Priznanje je tim značajnije što su mu ga dodijelili kolege treneri iz najvišeg ranga naše klupske košarke.

Sesar je prošle sezone Goricu bez poraza vratio natrag među hrvatsku elitu, gdje su naši košarkaši bili najugodnije iznenađenje prvenstva.

Glavni cilj, ostanak u HT Premijer ligi, ispunjen je puno prije kraja sezone, a Goričani su čak i osigurali svoje mjesto u doigravanju za naslov prvaka Hrvatske. Regularni dio završili su na šestoj poziciji s 11 pobjeda i isto toliko poraza, a protiv Splita su u četvrtfinalnoj seriji 'pali' tek u majstorici na Gripama.

U godini u kojoj klub slavi 50. rođendan ostvaren je povijesni uspjeh, izborena je i završnica Kupa Krešimira Ćosića u Splitu, gdje je Gorica preko domaćina došla do polufinala. Cedevita je ipak bila prejaka.

Sesar je u Gorici napravio vrhunski posao i to nije ostalo nezapaženo, kako među kolegama, tako i u našem gradu. Na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada Zajednice sportskih udruga Velike Gorice osvojio je titulu trenera godine, što je ovim izborom u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza samo i osnaženo i potvrđeno.

Velike zasluge idu i igračima koje je Josip okupio u Velikoj Gorici, koji su na najbolji mogući način usvojili njegove zamisli i dostojno predstavljali našu Veliku Goricu diljem Hrvatske.

Vjerujemo kako će pod vodstvom novog predsjednika Duška Radovića klub zadržati ovaj fantastičan smjer u kojem je krenuo.

Svečana dodjela nagrada HKS-a bit će u poluvremenu treće finalne utakmice za naslov prvaka Hrvatske, koja se igra u utorak 28. svibnja s početkom u 20 sati. Još uvijek nije poznata lokacija odigravanja, Cibona je već izborila finale, no, Zadar i Cedevita u subotu igraju 'majstoricu' na Višnjiku i tek tada će biti potvrđen konačni raspored.

Nagrade će dobiti najbolji strijelac HT Premijer lige Hrvoje Vučić (KK Alkar), koji je u prosjeku zabijao 17.6 poena po susretu. Najbolji skakač je Abdul-Malik Abu (KK Vrijednosnice Osijek) s 9,4 uhvaćene lopte u prosjeku, dok je najbolji asistent Mario Ihring, također iz redova Brokera, koji je po utakmici imao 6,5 uspješnih dodavanja.

Najkorisniji igrač (MVP) Ht Premijer lige po izboru trenera je igrač Splita Pavle Marčinković.

 

Podijeli