Novosti Sport Događanja

Zlato je oko vrata: Nikola Huzjak i hrvatska kadetska karate reprezentacija 'pokorili' Balkan!

10.11.2022. / Damir Žbulj

U crnogorskom Baru održano je kadetsko karate prvenstvo Balkana, na kojem je boje Hrvatske branilo i šest članica i članova karate kluba Velika Gorica, njih pet u kadetskoj konkurenciji i jedna juniorka.

"Najbolji rezultat je ostvario Nikola Huzjak zadnjeg dana natjecanja kada su na rasporedu bili ekipni mečevi," javio nam je trener Goran Živković pa pojasnio: "Svaka reprezentacija je imala pravo nastupiti s četiri natjecatelja u svakoj kategoriji, što znači da je svaka država sudjelovala sa svojim širim reprezentativnim spiskom."

Nikola je kao dio hrvatske kadetske reprezentacije osvojio naslov prvaka Balkana, nakon pobjeda nad Slovenijom, Grčkom i Rumunjskom!

"U pojedinačnim nastupima nažalost nismo osvojili medalju, no, najbliže tome je bila Ema Jukić u kadetkinjama -47kg. Nakon tri pobjede izgubila je u polufinalu, a onda i u borbi za broncu. Na kraju je osvojila peto mjesto, što je također odličan rezultat na ovako velikom i jakom natjecanju," dodao je Živković.

Na ovom prvenstvu Balkana za kadete juniore i U-21 kategoriju karate klub Velika Gorica predstavljali su, uz Nikolu i Emu, još i Katja Braica, Ema Filković, Matea Kordić, i Lucija Kirinić.

U pojedinačnoj konkurenciji Nikola Huzjak je u kategoriji do 70 kilograma poražen u drugoj borbi, Matea Kordić (-54kg) je poražena u trećoj borbi, Ema Filković (+61kg) je izgubila u svom prvom nastupu, dok Katja Braica (-61kg) nije prošla prvu prepreku. Jedina juniorka Lucija Kirinić je u kategoriji do 48 kilograma završila svoj nastup u drugom meču.

"U studenom i prosincu slijede nam dva izborna kvalifikacijska turnira, Kup Osijeka i Trbovlje Open, za Europsko prvenstvo, koje će se održati na Cipru u veljači iduće godine," najavio je za kraj Živković.

Sigurni smo kako nas čeka još puno dobrih vijesti i još novih medalja oko vrata naših mladih velikogoričkih karatistica i karatista.

Podijeli