Novosti Sport Događanja

Žetva medalja goričkih karatista na Prvenstvu Zagrebačke županija

23.05.2018. / Sportska redakcija

Protekle nedjelje u Jastrebarskom je održano Prvenstvo Zagrebačke županije u karateu za sve uzraste do juniora u borbama i katama. Sudjelovalo je preko 200 natjecatelja iz 8 klubova koji su članovi Karate saveza Zagrebačke županije.

Karate klub Velika Gorica nastupio je samo u borbama i to bez većine starijih natjecatelja, kadeta i juniora, no bez obzira na to Goričani su ostvarili odlične rezultate. Nastupajući u 36 kategorija, gorički su karatisti osvojili 32 odličja, od čega 10 zlata, 9 srebra i 13 bronci. Prvacima Zagrebačke županije postali su; Emanuel Dundović, Vita Kučan, Andro Vuković, Vito Hulina, Lucija Kirinić, Filip Kaurin, Ivan Ivelj, Matej Vuković, Igor Vrban te Ema Novak.

-Ponosni smo što možemo reći da smo u ukupnom poretku završili na trećem mjestu, a u borbama smo zauzeli prvo mjesto ukupnog poretka. Za istaknuti je kako klubovi Zagrebačke županije rezultatski pripadaju u sam vrh hrvatskog karatea tako da je konkurencija i kvaliteta bila i više nego dobra- istaknuo je trener Goran Živković.

Ovim prvenstvom natjecatelji Karate kluba Velika Gorica zaključili su sezonu koja će još potrajati jedino za Igora Vrbana kojeg krajem lipnja očekuje jedno od najvažnijih natjecanja u njegovoj karijeri, a to je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre mladih koji će se održati u Umagu.

Podijeli