Novosti Sport Događanja

Zec je još uvijek u šumi: Iduće utakmice možda će nam odrediti i cijelu sezonu

03.11.2019. / Damir Žbulj

Fenomenalan je bio osjećaj u velikogoričkim redovima nakon još jedne pobjede nad Hajdukom. Prvo je Gorica Splićane izbacila u osmini finala Kupa, a tri dana kasnije je identičnim rezultatom, golovima istih igrača, Lovrića i Suka, uzela sva tri boda i u prvenstvu.

Uz pobjedu goričkih rukometaša i košarkaša, pa i Kurilovca, svi turopoljski ljubitelji sporta stvarno su mogli ovih dana posebno uživati.

Uživao je i naravno trener Jakirović, koji je svoju ekipu u samo tjedan dana vodio do slavlja na Rujevici i do dvije pobjede nad Hajdukom. I njemu je ovo jedno od dražih razdoblja u karijeri.

"Bila je ovo teška utakmica, ali sadržajna i puna tempa, dinamike, duela...

"Bilo je svega, kao na jednoj pravoj europskoj utakmici!"

"Stvorili smo puno više prilika nego u srijedu, malo nas je i nagradilo, jer je Hajduk već u otvaranju utakmice imao veliku priliku, poslije jako lijepe akcije kojoj sam i zapljeskao. Bio je to zicer, ali je Suk to očistio na crti," iznio je prve dojmove.

Ponovno je Lovrić pogodio mrežu Posavca iz slobodnog udarca, no, iz puno teže situacije...

"Nisam imao pojma da će od tamo pucati. Što taj dečko radi to je zaista nemoguće!"

"Hajduk se nakon toga nametnuo, zasluženo izjednačio. Međutim, ponovno smo se u poluvremenu presložili i dogovorili kako ćemo u nastavku čekati svoju priliku. Bili smo energetski bolji od njih, imali smo puno prigoda i nakon jednog fenomenalnog ubačaja Suk je zabio glavom za pobjedu."

Strateg Gorice još je jednom 'skinuo kapu' pred svojim igračima.

"Moram naglasiti ove tri pobjede u sedam posljednjih dana, ne mogu se sjetiti kad je to netko na taj način ostvario. Moram samo čestitati svojim igračima!"

Jakirović je vrhunski pripremio svoju momčad, a gosti su u posljednjih 20-ak minuta energetski vidljivo pali.

"Kad sam dobio njihovu postavu prije utakmice znao sam da je 'radna' momčad na terenu i da im je bilo bitno da ne izgube. To mi je prvo prošlo kroz glavu. Trener Burić najbolje zna tko je u kakvom stanju, nakon utakmice u srijedu. Nisu nas iznenadili, znali smo koji su mehanizmi u njihovoj igri i tako smo se i pripremali."

"Računao sam s tim njihovim umorom, a znao sam da smo mi dobro spremni! Već oko 70. minute sam vidio kako oni teško dišu i zato sam rekao svojim igračima da ih još dodatno pritisnemo, da im ne dozvolimo mirna rješenja i da iz njihovih pogrešaka napravimo koju kontru. Naša kondicija je na vrhunskoj razini, već smo to prezentirali i na kraju te nogomet ponekad nagradi. Znamo svi što se događalo u Rijeci, to je sport, dramatika je fenomenalna za publiku, a za nas trenere baš i ne."

ZNAMO GDJE SMO GRIJEŠILI

Gosti su se žalili kako je pobjednički gol postignut iz zaleđa.

"Meni je to bilo daleko. Isto tako sam tražio jedanaesterac na Cherifu, ali ne mogu to vidjeti. Znam da se to iznivelira do kraja sezone, ali ponekad kad je posebno bitno, kao nama u Osijeku, treba pokazati da ti je stalo."

Do zimske pauze slijede utakmice s Istrom, Varaždinom, Lokomotivom, Slaven Belupom i Interom

"Nadam se da ćemo osvojiti sve bodove, ali naravno kako će biti teško, jer se svi ti klubovi bore za nešto. Ne bježimo od uloge favorita, ali ja svakoj utakmici pristupam jednako, bilo da igram s Hajdukom ili Dinamom ili Interom. Sigurno ćemo se postaviti kao favoriti."

Goricu od drugoplasiranog Hajduka dijeli šest bodova.

"U odnosu na prošlu sezonu znamo gdje smo griješili, sad želimo napraviti korak naprijed i znam da će nam te utakmice odrediti možda i cijelu sezonu. Imali smo prošle polusezone 27 bodova, ako ćemo sada imati koji bod više bilo bi to lijepo..."

"Ali, zec je još uvijek u šumi," slikovito je za kraj zaključio sjajno raspoloženi Jakir.

Nakon malog slavlja i nedjeljnog odmora od ponedjeljak kreću žestoke pripreme za gostovanje u Puli kod Istre 1961, bez kartoniranih Lovrića i Suka. Ivan Prelec je na mukama, njegova momčad ispala je iz Kupa, u prvenstvu nije slavila od kolovoza i ovaj okršaj bit će posebno zanimljiv za sve velikogoričke ljubitelje nogometa.

 

Podijeli