Novosti Sport Događanja

Zavalić i Zorica najavili i plasman u finale preko Osijeka: Baš smo dobra ekipa!

23.04.2021. / Damir Žbulj

Sjajan uspjeh ostvarili su juniori Gorice, plasmanom u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa! Nadigrali su Slaven Belupo i sada im je idući suparnik Osijek, poznat po vrhunskoj nogometnoj školi.

No, Goričani se ne plaše izazova.

"Ušli smo dobro u utakmicu, bez nervoze i u pola sata smo vodili 2:0. To je bilo to," komentirao je dvostruki strijelac Josip Ivan Zorica, koji je prije nešto malo manje od 20 godina rođen u Kanadi, ali svoju nogometnu karijeru krilnog igrača gradi u Hrvatskoj, u našem turopoljskom prvoligašu.

"Već sam u juniorima tri godine, prošlo je puno igrača, ali ova ekipa je nešto posebno. Igramo u polufinalu Kupa, tamo nikad prije nismo bili. Baš smo dobra ekipa!"

"Nije ovdje kraj. Dobit ćemo Osijek," jasno je poručio Zorica!

Tin Zavalić sličnog je razmišljanja: "Treba 'stisnuti' sezonu do kraja i da izborimo najviši rang juniorske lige, Prvu HNL. Vjerujem da ćemo pobijediti i Osijek i izboriti finale. Imamo kvalitetu i ako ćemo biti na razini kao protiv Slaven Belupa, kao što možemo biti, lagano ćemo ih mi 'srediti'," poručio je za klupsku stranicu.

I Zorica i Zavalić imaju iskustva treniranja s prvom momčadi Gorice, a nastupili su i u nekoliko prijateljskih utakmica. Sve to im je sigurno puno pomoglo u pobjedama nad Lokomotivom i Slaven Belupom i ulaskom u poluzavršnicu, koja bi se trebala igrati 5. svibnja.

"Tempo utakmice je bio jači, nismo na to navikli, ali smo dokazali da se možemo nositi s njima. Prije toga smo dobili Lokomotivu, koja je po meni bolja momčad."

"Mislim da možemo puno pomoći ekipi, a to i radimo na svakoj utakmici. Sve je dobro napravljeno, organizirano," poručio je mladi 20-godišnji defenzivac Gorice.

U drugom polufinalu igraju Dinamo i Hajduk!

Podijeli