Novosti Sport Događanja

Za vikend u Lukavcu finale Kupa Hrvatske u streljaštvu

28.06.2018. / Sportska redakcija

Strelište Grm u Lukavcu ovog će vikenda ugostiti sve najbolje hrvatske strijelce u disciplini trap koji će odmjeriti preciznost na finalu Kupa Hrvatske. Predvodit će ih olimpijski pobjednici Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović- prve vedete ovog sporta u Hrvatskoj. No, uz njih naša zemlja u ovom sportu ima i cijeli niz drugih dobrih strijelaca; Antu Glasnovića, Marka Germina, Kristijana Kancelara, Radovana Abramovića i druge koji će pokušati pomrsiti račune one najboljima.

-Bit će to izuzetno zanimljivo i interesantno natjecanje, jer ima tu podosta kvalitetnih strijelaca koji mogu osvojiti Kup Hrvatske, tako da će biti zanimljivo. Ja osobno očekujem visoke rezultate, to jedino mogu pokvariti nepovoljni vremenski uvjeti, no s obzirom na okoliš ja sam uvjeren u dobre i visoke rezultate, jer ovo je srce sezone- rekao nam je sinonim streljaštva u Turopolju Željko Vađić.

Kako se približava Europsko i Svjetsko prvenstvo mnogi strijelci upravo su tempirali formu za ovaj dio sezone, kako bi dobrim rezultatom pokušali izboriti vizu za svoj nastup na ovim prestižnim smotrama.

-Upravo zbog toga očekuje nas zanimljivo natjecanje, zbog čega pozivam sve ljubitelje streljaštva, ali i ostale sportske prijatelje da dođu do Lukavca i vide najbolje majstore na djelu. Uvjeren sam kako neće požaliti- zaključio je Vađić.

Nastup na završnom natjecanju izborila su 24 seniora, šest juniora te isto toliko žena, koji su taj plasman ostvarili na temelju postignutih rezultata na četiri kola Kupa. Ovom prilikom strijelci će u Lukavcu po prvi puta iskušati i nove strojeve koji su nabavljeni zahvaljujući Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice, a svoj obol dala je i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. 

Početak natjecanja je u subotu u 9 sati, dok se finale očekuje u nedjelju oko 15 sati.

Podijeli