Novosti Sport Događanja

Vukovi 'školovali' Sesarovu Goricu: Daleko smo mi još od derbija

22.11.2019. / Damir Žbulj

Zagrebačka Cibona prošle je sezone oba puta u HT Premijer ligi izgubila od Gorice, no, sada je u Gradsku sportsku dvoranu stigla naplatiti sve dugove te je Sesarovoj ekipi očitala pravu košarkašku lekciju.

Razlika u kvaliteti znala se i prije ovog dvoboja, koji je ipak ponio epitet derbija, međutim, konačnih 50:75 (11:17, 13:19, 19:16, 7:23) i stanje na parketu u ovom trenutku možda dovoljno govore u kojem je stanju cjelokupna hrvatska klupska košarka.

Gorica je dobra, prije okršaja s Cibonom nanizala je sedam uzastopnih pobjeda, nad Alkarom, Šibenkom, Hermes Analiticom, Sonik Puntamikom, Vrijednosnicama Osijek, Zabokom i Adria Oil Škrljevom, ali je aktualni prvak svijet za sebe i odlaskom Cedevite u Ljubljanu  vjerojatno i nema pravu konkurenciju na putu prema obrani naslova. Čak i Zadar teško da može pomrsiti račune Vukovima u osvajanju trofeja.

Goričani pod pritiskom snažnog suparnika odigrali vjerojatno najslabiju utakmicu sezone, ništa im nije polazilo za rukom, nisu odigravali dogovorene akcije, a niti trener Sesar nije rotacijama uspio pokrenuti svoju momčad.

Cibosi su kontrolirali dvoboj od početka do kraja te su u posljednjoj četvrtini u potpunosti slomili otpor domaćih košarkaša, koje je došlo pogledati nekoliko stotina ljubitelja košarke. Ipak, ispunjena nova tribina nije mogla pomoći Gorici da dođe do boljeg rezultata.

Dovoljno o odnosu snaga govori podatak da je tek Mislav Brzoja s deset poena bio jedini igrač Gorice s dvoznamenkastim učinkom. Katastrofalna šuterska večer (16/60) i tek pet pogođenih trica iz 23 pokušaja te 16 izgubljenih lopti bili su recept za ovaj težak poraz.

U pobjedničkim redovima Roko Prkačin je predvodio s 14 poena, dok su po 12 dodali Bundović i Amerikanac Gibson.

"Mislim da je igrače opteretila priča o derbiju. Daleko smo mi od derbija s Cibonom. Moramo nastaviti raditi svaki dan na treninzima kako bismo se mogli približiti ovom intenzitetu i ritmu kojeg je prezentirala Cibona. Nismo ušli u susret na pravi način i iz meni nepoznatog razloga mi smo se prestrašili Cibone, nismo imali pravu selekciju šuteva i nakon toga i kad želiš nešto napraviti, više ne ide. Postotak šuta od 26 posto dovoljno govori o tome u kakvom smo bili stanju," analizirao je trener Gorice.

"Koliko god je Cibona igrala dobro, puno smo im i mi pomogli našim pogreškama, lošim šutevima i slabom rotacijom u obrani. Pokušavao sam do 30. minute postavljati akcije, ali se vidjelo kako to nije bilo to. U svakom slučaju treba čestitati Ciboni, koja je razina više od nas i zasluženo je slavila," dodao je Sesar, koji se nakon utakmcie dosta dugo zadržao u svlačinici sa svojim igračima:

"U mirnim smo tonovima prošli utakmicu kako bih im dok je još svježe objasnio gdje smo griješili i što treba dalje raditi."

Gorici je ovo drugi poraz sezone, nakon prvog kola i gostovanja u Splitu. Cibona je na vrhu sa svih devet pobjeda. U idućem kolu Goričani gostuju na višnjiku kod Zadra, koji ovog vikenda pobjedom nad Sonik Puntamikom u Jazinama ima priliku preuzeti poziciju prvog pratitelja Cibone.

"Težak protivnik, član ABA lige, moramo se dobro pripremiti i to je još jedna utakmica u kojoj nemamo što izgubiti. Poraz kao poraz ne mora biti tragičan, ali me više brine način na koji smo mi odigrali. Moramo se dobro pripremiti, analizirati ih i otići u Zadar hrabro, postaviti se na pravi način pa što bude," zaključio je strateg našeg premijerligaša.

 

Podijeli