Novosti Sport Događanja

Vidović stigao u Goricu: Vjerujem u ovu momčad, jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek...

18.03.2024. / Damir Žbulj

Nakon što je u nedjelju uživo na tribini stadiona Aldo Drosina u Puli gledao 'nulu' Gorice kod Istre 1961, Rajko Vidović je u ponedjeljak i preuzeo klupu turopoljskog prvoligaša.

U svojoj igračkoj karijeri, Vidović je nosio dres Kamen Ingrada, Rijeke, Zagreba, Inter Zaprešića i Lokomotive, a kroz trenersku karijeru vodio je Dugo Selo, Maksimir, Trnje, Lučko i Sesvete dok je posljednji angažman imao u Kustošiji od koje se oprostio proteklog petka, remijem protiv Mladosti iz Ždralova.

Vidović je treći trener Gorice ove sezone, nakon Željka Sopića i Dinka Jeličića.

"Dečki su pokazali jaki karakter u Puli jer nije lako vratiti se nakon negativne serije. Odigrali su korektnu utakmicu, možda nogomet nije bio najljepši, ali bili su disciplinirani, pravovremeni i na kraju uzeli bod..."

"Mogu reći da dosta poznajem Goricu, pratim HNL i često sam dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad jer su to dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek..."

"I sigurno nisu zaboravili igrati."

"Sada je potrebno da uložimo dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratimo Goricu na put na kojem je bila," rekao je na predstavljanju.

Prvi trening s ekipom će odraditi u utorak popodne, a u subotu će Gorica odigrati prijateljsku utakmicu s Mariborom u Sloveniji.

"Ne smijemo previše opteretiti ekipu, ali moramo se dobro pripremiti za završnicu prvenstva da probamo uzeti bodova što je više moguće," smatra Vidović.

Sportski direktor Mario Brkljača stao je iza ovog izbora: "Odabrali smo trenera koji zadovoljava naše kriterije. Izuzev bogate igračke karijere, sa sobom nosi čvrst karakter i disciplinu. Uvjeren sam da mu neće trebati velika prilagodba na momčad, jer je Goricu pratio kroz zadnjih godinu dana. Očekujemo dobar i kvalitetan rad, a u tom slučaju, rezultat ne smije izostati."

Slijedi reprezentativna pauza i Vidović će imati dovoljno vremena da upozna igrače i da pripremi momčad za završnicu sezone i posljednjih devet kola.

Na kraju ožujka Gorica gostuje u Varaždinu, a nakon toga i kod Lokomotive, a prvi idući domaći dvoboj je onaj s Dinamom, koji je na rasporedu 13. travnja.

Podijeli