Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Za pola koša

04.03.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ostali su pola koša prekratki u dvoboju protiv domaćina trećeg turnira regionalne ABA lige. Sarajevski Spars slavio je na kraju 85:84 (25:25, 20:27, 28:20, 12:12), iako je dvoboj mogao otići na stranu Bikova da je bilo samo malo više koncentracije u posljednje dvije minute...

U neizvjesnoj završnici Sesarova momčad napravila je previše pogrešaka, od izgubljenih lopti i pogrešnih proigravanja pa do loše selekcije šuteva, tako da se može reći da je Gorica praktički 'poklonila' pobjedu suparniku.

"Mislim da je prije svega bilo zanimljivo za gledatelje, ali kad se izgubi ostaje žal. U ovoj situaciji bez nekih važnih igrača, kada nismo u dobrom ritmu, odlično smo parirali Sparsima. Zaslužena je njihova pobjeda, dobro su se pripremili. Mislim da su ipak imali dozu sreće više od nas," rekao je trener Sesar poslije još jednog poraza u Sarajevu.

Goričani su loše otvorili utakmicu, gubili 11:0 i 25:15, ali su do poluvremena uspjeli okrenuti dvoboj u svoju korist i povesti sedam razlike. U nastavku je domaćin uhvatio priključak i doslovno je jedna lopta odlučila. Šteta, jer je Gorica imala tricu sjajnih 15 od 31...

Mazalin nije niti došao u Sarajevo, a u ovom dvoboju Sesar nije mogao računati niti na Kalajžića. Uljarević je predvodio s 24 poena, od čega je bilo čak šest trica (6/9), Majcunić i Baković dodali su po 13 koševa, Ljubičić je zabio deset, dok je Kapusta imao devet poena i devet asistencija.

U petak će Gorica igrati protiv Podgorice, koja je trenutno treća na ljestvici. Sesarovoj momčad potrebna je pobjeda kako bi se uključila u borbu za doigravanje.

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

Podijeli