Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Velikogorički Bombarderi pobjednički zaključili prvi dio sezone

23.06.2018. / Damir Žbulj

Velikogorički Bombersi pobjednički su zaključili prvi dio sezone domaćeg prvenstva u australskom nogometu. Bombarderi su u Kutini s uvjerljivih 152:49 nadigrali Zagreb Hawkse te su na ljetnu pauzu otišli kao vodeći.

U lipnju je odigran i prvi turnir srednjoeuropskog CEAFL regionalnog natjecanja. 

Bombersi su u skupini svladali Prague Dragonse 87:21 i Zagreb Cvjetno Dockerse s 22:7, u polufinalu su bili bolji od Zagreb Hawksa 58:8, no, od Dockersa su Velikogoričani izgubili u finalu rezultatom 46:9.

"Organizacija je ove godine bila bolja nego prijašnjih sezona. Stigli su dečki iz Austrije i Češke i bila je prva liga," poručio je Igor Galez.

"Ovo mi je prvi CEAFL turnir. Dosta je kvalitetan, jako smo svi zadovoljni," dodao je Jan Dam.

Početkom rujna Bomberse očekuje gostovanje u Pragu na drugom turniru CEAFL regionalnog natjecanja, dok ih u jesenskom terminu očekuju i posljednja dva kola domaćeg prvenstva i završna borba za naslov prvaka Hrvatske.

Hrvoje Habljak, Filip Lenić, Zvonimir Murković, Lovre Čudina, Jan Dam, Tomislav Nedić i Matija Đambić bili pozvani u hrvatsku reprezentaciju, koja je početkom lipnja svladala ekipu Falconsa iz Abu Dabija rezultatom 98:48.

 

Podijeli