Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Špikić izborio penal na kraju sudačke nadoknade, Brodić donio veliko slavlje Jakirovog Dinama nad Sopićevom Rijekom

25.02.2024. / Damir Žbulj

U velikom derbiju hrvatskog nogometa na Maksimiru, između zagrebačkog Dinama i vodeće Rijeke, jedan od junaka minimalne pobjede domaćih na Maksimiru bio je i naš Dario Špikić, koji je na samom kraju dvoboja, duboko u sudačkoj nadoknadi, iznudio kazneni udarac, kojeg je u pogodak vrijedan tri boda pretvorio Fran Brodić, još jedan bivši igrač Gorice, gdje i nije dobio pravu priliku.

Jakirovićev Dinamo je protiv Sopićeve Rijeke stvorio dovoljno izglednih prilika i mogao je i ranije doći do prednosti, ali trenutak odluke ipak se dogodio na samom kraju...

Plavi su se sada u potpunosti vratili u utrku za titulu, jer imaju 47 bodova, dva manje od Hajduka i tri od Rijeke, uz utakmicu manje protiv Varaždina.

Nakon velikog europskog dvoboja protiv Betisa i plasmana u osminu finala Konferencijske lige i slavlja u derbiju s Rijekom, novi izazov za Dinamo bit će u srijedu od 18 sati na Maksimiru upravo protiv Gorice, u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

"Problem za srijedu i dvoboj protiv Gorice u Kupu je u tome što bismo na nekim pozicijama htjeli nekoga odmoriti, ali nemamo alternativu..."

Radimo na tome da se što prije oporave. Bulat je puno bolje, nekakva je projekcija da će izbivati još 10 dana, ali on je mlad dečko, idemo iz dana u dan. Što se tiče Ogiware, volio bih da bude spreman za srijedu, ali zasad je to jako upitno. Još ćemo vidjeti koliko će biti promjena za utakmicu protiv Gorice. Imamo tri dana, promijenit ćemo dosta igrača tako da pružimo povjerenje i drugim dečkima jer i oni dobro treniraju, s nama su, žive s momčadi i zaslužuju priliku ," između ostalog je pričao Jakir nakon još jednog velikog slavlja. 

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Podijeli