Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja!

19.05.2019. / Damir Žbulj

Gorica, Gorica, Gorica... odzvanjalo je Gradskim stadionom u posljednjim trenucima posljednje ovosezonske domaće utakmice! Na semaforu je svijetlilo 1:0 od 56. minute kad je pogodio Joey Suk, a uz podršku publike borbeni Goričani uspjeli su sačuvati minimalnu prednost i na savršen se način uspjeli oprostiti od domaćeg travnjaka, u ovoj sezoni za pamćenje za velikogorički i turopoljski nogomet.

Prije početka ovog dvoboja Hajduk je odradio posao protiv Istre na praznom Poljudu i potvrdio mjesto u Europi, dok će se Osječani morati još malo znojiti i nervirati. U posljednjem kolu Gorici treba pobjeda kod Lokomotive, Osijek mora izgubiti kod kuće od Intera, no, europski san ostaje živjeti do zadnjih 90 minuta ove maratonske sezone. Ne zaboravimo kako su se u nogometu događala i veća čuda...

Gosti su u Veliku Goricu stigli po bod i na kraju im se to zasluženo obilo o glavu. U rezerviranom prvom dijelu jedini pravi pokušaj bio je onaj Cherifa Ndiayea glavom, ali bez potrebe za intervencijom suparničkog vratara.

U nastavak je Gorica ušla puno odlučnije i to se isplatilo već nakon desetak minuta. Zwolinski je pucao, Cherif je odbijenu loptu proslijedio do Suka, a Nizozemac je majstorski pogodio uz samu vratnicu.

U završnici je i zaiskrilo na travnjaku, nervoza se mogla osjetiti kod svake odluke suca Bebeka, ulog je bio velik za obje ekipe, ali je na kraju ova prekrasna velikogorička večer pod reflektorima imala sretan završetak.

Duboko u sudačkoj nadoknadi pred gol Kahline stigao je i vratar Osijeka, korner je česta ove sezone znao predstavljati veliku opasnost za obranu Gorice, no, sreća im se ovaj put nasmiješila i najbolji strijelac HT Prve lige, Mirko Marić, nije uspio zabiti svoj 19. prvenstveni gol sezone.

Ekipa Sergeja Jakirovića sad se može mirno spremati za finalni okršaj s Lokomotivom, u borbi za Europu, kao šlag na torti ovog povijesnog uspjeha.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i sve ono što smo pripremali uspjeli smo jako dobro sprovesti na terenu. Osijek igra specifično, zatvorili smo ih. Nisu imali niti jednu pravu šansu, osim tih ubačaja. Bili smo ovaj put jako koncentrirani i na kraju nas je malo i nagradilo. Zaslužena pobjeda," jasan je bio strateg Gorice, koji je u svom debitantskom trenerskom prvoligaškom poslu stigao do senzacionalnog uspjeha.

"Imamo 56 bodova, upisali smo petu pobjedu kod kuće u nizu. Možda će netko naći kakvu zamjerku," ironično se osvrnuo Jakirović, koji je i taktički i psihički vrhunski pripremio ekipu. 

"Uzeli smo najviše bodova kao debitanti. Ponosan sam na ekipu, na sve u klubu. Često se spominje kako smo najveće iznenađenje, ali tako se moglo govoriti u prvom dijelu sezone. Ovo je sada već kontinuitet dobrih rezultata i dokazali smo kako sa svima možemo igrati ravnopravno. Mislim da će nas svi i iduće sezone jako ozbiljno shvaćati," dodao je trener Gorice.

"Osijek je bolja ekipa od Intera, dovoljan im je i bod, ali ovo je sport i dok traje možemo se nadati. Nogomet je ove sezone pokazao koliko je nepredvidljiv. Mi ćemo se boriti do kraja, dat ćemo sve od sebe za pobjedu u tom zadnjem kolu, Ako i Osijek uspije na kraju, bit će i to zasluženo," zaključio je sportski za kraj.

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 35 28 5 2 71:19 89
2. Rijeka 35 19 9 7 69:35 66
3. Hajduk Split 35 17 11 7 58:36 62
4. Osijek 35 17 8 10 58:35 59
5. HNK Gorica 35 16 8 11 54:44 56
6. Lok. Zagreb 35 13 10 12 49:40 49
7. Slaven Belupo 34 6 15 13 39:52 33
8. Int. Zaprešić 35 9 4 22 39:81 31
9. Istra 1961 35 5 7 23 29:73 22
10. Rudeš 34 3 5 26 26:77 14

 

 

 

Galerija slika

[VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja [VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja [VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja [VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja [VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja [VIDEO] Savršeni oproštaj od domaćih navijača, san o Europi traje do kraja

Podijeli