Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Rusi bez fair-playa, ozljeda Verige zasjenila spektakularan gol Lovrića

01.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su i treću pripremnu utakmicu prije početka povijesne prvoligaške sezone. U slovenskim Moravskim Toplicama igrali su protiv ruskog drugoligaša Jeniseja iz Krasnojarska te su pod vodstvom Sergeja Jakirovića upisali prvi poraz (2:3), nakon pobjede nad ekipom Nogometnog sindikata i remija s Krškom.

Goričani su spektakularnim ranim pogotkom Lovrića u četvrtoj minuti stigli do prednosti, no, Rusi su u 36. stigli do izjednačenja golom Kostjukova. Ipak, pet minuta prije poluvremena preko Zwolinskog Gorica ponovno dolazi do prednosti.

Poljaku je to četvrti gol u tri odigrane pripremne utakmice od kad je stigao u Goricu.

Jenisej do preokreta stiže u završnici dvoboja. Rudnev je poravnao rezultat u 74. minuti, dok je u 85. minuti za 'pobjedu' zabio Sarkisov, nakon što su poslije teškog sudara na travnjaku ostali ležati vratar Veriga i Čagalj. Sudac nije prekinuo igru, a ruski nogometaš nije u duhu fair-playa stao na loptu nego ju je poslao u mrežu, i to u prijateljskom pripremnom dvoboju bez ikakvog rezultatskog značaja.

Veriga je na nosilima iznesen s terena, a utakmica je nakon toga prekinuta.  Marko je prevezen u bolnicu u Murskoj Soboti. Nakon što su napravljeni svi nalazi i snimanja, još je jedno vrijeme zadržan na promatranju i u noćnim satima se vratio u Zagreb.

Želimo Marku brz oporavak i povratak na teren! 

Sljedeća utakmica na rasporedu je u četvrtak u 18 sati u Brežicama protiv Slobode iz Tuzle a već 7. srpnja Gorica igra protiv rumunjskog prvoligaša Concordije, u Gornjoj Radgoni s početkom u 18 sati. 

HNK GORICA - Kristijan Kahlina, Petar Lucijan Čurek, Matija Špičić, Krešimir Krizmanić, Nemanja Ljubisavljević, Mario Marina, Martin Maloča, Matija Dvorneković, Kristijan Lovrić, Adam Michal Maslowski, Lukasz Zwolinski. U drugom poluvremenu su igrali: Marko Veriga, Damir Žutić, Igor Čagalj, Dinko Matošević, Adrian Zenko, Martin Šroler, Tomislav Gudelj, Ivan Blatančić, Luka Mandura, Antonio Ćosić

Podijeli