Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Klaf odmah izborio finale poljskog Kupa!

19.04.2018. / Damir Žbulj

Dean Klafurić napravio je prvi korak prema ispunjenju cilja kojeg su mu postavili kad je prije nekoliko dana preuzeo klupu poljskog velikana, Legije iz Varšave.

Osigurao je finale Kupa te će imati priliku protiv Arke doći do svog prvog velikog trofeja.

Nakon što je dvoboj kod Gornika završio 1:1, uzvrat se nije razvijao u pravom smjeru za njegovu momčad. Gosti su početkom nastavka došli do prednosti i Legia je bila u teškoj situaciji, sve do nekih pola sata prije kraja kad je vratar Gorinika zaradio crveni karton.

Klafurićeva ekipa tad je napravila veliki pritisak, u 74. minuti stigla je do izjednačenja i osigurala barem produžetak, dok je u šestoj minuti sudačke nadoknade Niezgoda, na asistenciju bivšeg igrača Rijeke Marka Vešovića, zabio za konačnih 2:1 i veliko slavlje navijača Legije, ali i Klafurića sa svojim igračima. Domagoj Antolić odigrao je cijeli dvoboj za pobjedničku momčad. 

"Kao prvo čestitam našim igračima, na ovoj teškoj, ali zasluženoj pobjedi! Moji nogometaši pokazali su pravi karakter u ovoj utakmici. Prvi puta ove sezone uspjeli smo okrenuti ishod susreta u našu korist, vratili smo se nakon vodstva protivnika i pobijedili utakmicu. Ovo je bio teški trenutak za nas, zbog svega što se događalo posljednjih dana. Sad se okrećemo prvenstvu i prvoj idućoj utakmici, protiv Wisle." poručio je nakon plasmana u finale, koje je na rasporedu 2. svibnja.  

"Imali smo jako malo vremena za pripremu ove utakmice! Bio je težak trenutak za cijeli klub, dogodila se smjena trenera i prvo što smo napravili bila je analiza naših taktičkih pogrešaka u posljednjim susretima. Pokušali smo vratiti samopouzdanje i pripremili smo taktiku za ovaj dvoboj," dodao je Klafurić. 


"Naš plan je dobiti sve utakmice do kraja sezone, ako ćemo biti u mogućnosti. Naš cilj je osvojiti duplu krunu!"

Velikogoričanin se nada kako će uspjeti u svojoj zadaći na klupi poljskog velikana: "Malo je vremena za neke velike promjene, ali možemo raditi na detaljima u igri. Za mene su detalji u nogometu jako važni i oni donose razliku. Idemo korak po korak kako bismo osvojili i prvenstvo i Kup. Pokušat ću prenijeti svoju osbnost igračima u ekipi. Svaki trener ima neku posebnost koju može dati momčadi."

U prvenstvu je Legia na trećoj poziciji s 54 boda, koliko ima i Jagiellonia, dok je Lech Nenada Bjelice na vrhu sa samo jednim bodom prednosti. Do kraja borbe za naslov prvaka Poljske ostalo je još šest utakmica. 

 

Podijeli