Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Kahlina spasio Goricu uvjerljivijeg poraza na Maksimiru

15.05.2019. / Damir Žbulj

Nažalost, u posljednjem međusobnom ovosezonskom dvoboju s prvakom Dinamom nije Gorica imala previše izgleda za pozitivan rezultat. Najbolja hrvatska momčad bila je bez milosti, njihov trener Nenad Bjelica na travnjak je poslao gotovo svoj najjači sastav, pripremajući ekipu za finale Kupa s Rijekom, a na kraju su Plavi slavili sa sigurnih 3:1.

Poraz je mogao biti uvjerljiviji da sjajni Kristijan Kahlina u svom 99. uzastopnom prvenstvenom nastupu u dresu Gorice nije majstorski 'skinuo' penal Petkoviću, a istaknuo se i s nekoliko vrhunskih intervencija kojima je potvrdio status jednog od najboljih vratara HT Prve lige.

Dinamovci su dva puta tresli i okvir gola pa Sergej Jakirović u neku ruku može biti i zadovoljan konačnim rezultatom na semaforu.

Velika je šteta što je ova utakmica u sredini svibnja odigrana u pravim jesenskim uvjetima, Katastrofalne vremenske neprilike proteklih dana u Zagrebu i čitavoj Hrvatskoj i kiša koja je nemilice padala cijeli dan nije na oronuli Maksimir privukla više od nekoliko stotina gledatelja.

Malobrojni, pokisli, ali glasni navijači Gorice ponovno su dali podršku svojim ljubimcima, koji će im se puno boljom partijom morati iskupiti u nedjelju na Gradskom stadionu protiv Osijeka.

Trener Jakirović zbog kartona nije mogao računati na Čabraju i Musu, Oboabona je propustio dvoboj zbog ozljede, pa su izostanci ponovno diktirali početnu postavu. Uz neizostavnog Kahlinu u obrani su bili Mchedlishvili, kapetan Čagalj, Jovičić i Špičić, sredinu veznog reda držali su Maloča i Suk, na krilima su bili Lovrić i Miya, dok je želju za sva tri boda najavio s dva napadača, Ndiayom i Zwolinskim.

Nažalost, ofenzivniji pristup i nadigravanje s moćnijim suparnikom nije mu se isplatilo.

Dinamo je impresivno otvorio dvoboj, jurnuo prema golu Kahline i nakon nekoliko uvodnih prilika u 17. minuti stigao do vodstva. Nigerijac Atiemwen, bivši igrač Gorice, prošao je po desnoj strani, idealno asistirao pa Nikola Moro nije imao težak zadatak poentirati.

Samo četiri minute kasnije su Plavi povećali prednost. Sjajnu akciju započeo je Atiemwen, kombinirali su Oršić i Leovac, a na povratnu loptu fantastično natrčava Dani Olmo, koji probija obranu Gorice atraktivnim pogotkom.

Dvije lopte u mreži Kahline probudila su Goričane i sredinom prvog poluvremena stigla je nada kako bi se ipak moglo nešto napraviti na Maksimiru.

Zwolinski je na centru startao na Šunjića, sudac Gabrilo nije se oglasio, a protunapad Lovrića i precizno dodavanje omogućili su da Cherif Ndiaye zabije svoj osmi ovogodišnji zgoditak.

U finišu prvog poluvremena imao je Miya dva dobra pokušaja, ali Livaković se nije dao iznenaditi. Na početku nastavka umjesto Špičića je ušao Marina, pokušao je kasnije Jakirović s Dvornekovićem, ali nije Gorica uspjela ugroziti pobjedu Dinama.

U 66. minuti je lopta nakon jednog kornera pogodila Suka u ruku, Gabrilo je pokazao na bijelu točku, ali je Kahlina fantastično obranio penal 'nepogrešivom' Petkoviću. Čuvar mreže Gorice je nekoliko minuta kasnije istom igraču skinuo još jedna zicer, ali 'bombu' Marina Leovca ipak nije uspio.

Volej nakon kornera s ruba kaznenog prostora jedan je od atraktivnijih pogodaka sezone.

Bio je to 20-ak minuta prije kraja dvoboja i kraj svih nada u pozitivan ishod.

"Nisam bio zadovoljan kako smo odigrali prvih 20 minuta. Bili smo bez energije i agresivnosti, što nas je krasilo cijelu sezonu. Dinamo nas je kaznio s dva pogotka, ali smo se uspjeli vratiti, smanjiti zaostatak. Probali smo na poluvremenu malo korigirati ekipu, malo hrabrije izaći na travnjak, ali nismo dočekali neku njihovu pogrešku, Dinamo je igrao u najjačem sastavu što je dokaz da nas jako respektiraju i u konačnici su priveli utakmicu relativno lagano kraju i zasluženo pobijedili," analizirao je Jakirović. 

Goričani i dalje matematički ostaju u borbi za Europu, san traje i dalje, ali će im u posljednja dva kola biti izuzetno teško izboriti četvrtu poziciju. U izravnom dvoboju u nedjelju očekuje ih na Gradskom stadionu veliki okršaj s Osijekom, a u posljednjem kolu 26. svibnja na rasporedu je gostovanje kod Lokomotive.

"Na nama je da do kraja odigramo maksimalno. Sve ćemo napraviti da probamo pobijediti Osijek pa da odluka padne u zadnjem kolu. Svjesni smo da će biti teško, ali bez obzira kako završi možemo biti ponosni na ovu sezonu," zaključio je za kraj strateg Gorice. 

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Podijeli