Novosti Sport Događanja

Hat-trick spektakularnog Lovrića za tri boda u Varaždinu!

01.09.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice na fenomenalan su način odradili gostovanje u Varaždinu u sedmom kolu HT Prve lige, na krilima spektakularnog Kristijana Lovrića, koji je postigao hat-trick u 1:3 slavlju!

Puno se pričalo o njegovom odlasku iz Gorice, u Tursku, u Dinamo, no, Lovrić će izgleda barem do zime ostati u redovima našeg prvoligaša. U Varaždinu je jednostavno briljirao te je još jednom potvrdio o kavom se majstoru radi.

Sjajno su Goričani otvorili dvoboj, kontrolirali susret i već u 20. minuti došli do prednosti kad je Lovrić sjajnim udarcem iz slobodnjaka s više od 20 metara, uz pomoć vratnice, osigurao početnu prednost.

No, tada se Jakirovićeva momčad neshvatljivo povukla i domaćin je svoje bolje izdanje naplatio u 36. minuti preko Leona Benka.

Mogla je Gorica do predaha ponovno doći do vodstva, ali je udarac Suka iz neposredne blizine neshvatljivo završio na okviru gola, a ne u mreži!

Puno dinamičniji bio je nastavak susreta, u kojem je bilo dosta više trke i zanimljivih situacija ispred vratara.

Ipak, dvoboj je sasvim sigurno prelomio fantastičan dalekometni zgoditak sjajnog Lovrića, nakon desetak minuta igre u nastavku. Domaći čuvar mreže nije imao nikakvih šansi...

Lovrić je u svom stilu na ovom dvoboju uzdrmao i vratnicu, a treći gol zabio je poslije velike pogreške obrane Varaždina. Točnije, izborio se za loptu pred suparničkim vratima i smireno poentirao za svoj prvi prvoligaški hat-trick.

Teško će ovakvog igrača Gorica zadržati i nakon zimskog prijelaznog roka!

U 78, minuti Jakirović ga je povukao s travnjaka, uz zasluženi pljesak cijelog stadiona, a ne samo glasne grupe od 50-ak navijača Gorice koji su i na ovom gostovanju bodrili svoje ljubimce.

Pobjeda Goričana na kraju je mogla biti i uvjerljivija, udarac Hamada domaći su u posljednji trenutak izbili u korner i spriječili siguran pogodak, ali i ovo je bilo sasvim dovoljno.

Slijedi dvotjedna reprezentativna pauza, koja će Jakiroviću i njegovoj momčadi odlično poslužiti za jedan mini ciklus priprema uoči nastavka ove uzbudljive prvoligaške sezone.

(Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL )

Podijeli