Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Gorica u spektakularnoj golijadi ipak ostala bez pobjede

04.08.2018. / Damir Žbulj

Sjajno se Gorica predstavila svojim navijačima u prvoj domaćoj utakmici u prvoligaškom društvu nakon duge 24 godine, ali nažalost nije upisala zasluženu pobjedu nad Slaven Belupom. Gostiju veći dio susreta nije bilo na terenu, Goričani su dominirali, na kraju i dva puta imali veliku prednost od dva pogotka, ali nisu izdržali. Koprivničanci su u završnici uspjeli zabiti za 3:3 (0:0) i spasiti bod pa mogu biti itekako sretni što se kući ne vraćaju praznih ruku.

Užitak je bio gledati ekipu Sergeja Jakirovića u nastavku ovog dvoboja. Gorica je apsolutno dokazala kako zaslužuje biti među prvoligašima, kontrolirala je utakmicu te bila izuzetno efikasna u napadu. Nažalost, nedostatak iskustva igranja na ovoj razini koštao je Goričane boljeg rezultata, ali ovo će biti važna škola u klupskom odrastanju.

Strateg Gorice imao je velikih problema u sastavljanju početne postave, ozljeda Maslowskog poremetila mu je koncepciju, kao i izostanak Mchedlishvilija, koji je uzrokovao rošadu u posljednjoj liniji obrane. Na vratima je bio Kahlina, poziciju desnog beka odlično je odradio Špičić, stoperi su bili kapetan Čagalj i novopridošli Jovičić, ulogu lidera je u veznoj liniji preuzeo sjajni Dvorneković, koji je na kraju upisao i dvije asistencije, uz njega su bili čvrsti Marina i Maloča, dok su za ofenzivu zaduženi bili Atiemwen, Miya i u vrhu napada Poljak Zwolinski.

Teški vremenski uvjeti i velika vrućina diktirali su ritam dvoboja u prvom dijelu, koji je protekao bez velikih prilika na obje strane travnjaka pa je i sudac sredinom poluvremena dao priliku igračima za osvježenjem. Tek u završnici, pred odlazak na predah, Gorica je prvi puta pokazala zube. Atiemwen i Miya imali su dvije obećavajuće situacije, dok je i Dvornekovićev udarac tek od bloka završio u korneru, umjesto u mreži gostiju.

U nastavku su obje ekipe itekako živnule, što na kraju vidi i u konačnom rezultatu!

Više od tisuću Goričana na noge su dignuli Atiemwen i Zwolinski, Nigerijac spektakularnom asistencijom, a Poljak hladnokrvnom egzekucijom, za povijesni gol Gorice u HT Prvoj ligi i minimalnu prednost na semaforu. Ostalo je tada pola sata do završetka utakmice...

Samo četiri minute kasnije Gorica se ponovno veselila, Dvorneković je vrhunski proigrao Atiemwena, koji spektakularnim lob udarcem loptu šalje u mrežu Slaven Belupa, za 2:0 na semaforu.

U 70. minuti istaknuo se i vratar Kahlina, atraktivnom paradom poslije udarca Bogojevića. Ipak, samo minutu kasnije Matej Jelić opalio je iz slobodnjaka s više od 25 metara, a gorički čuvar mreže nije uspio zaustaviti taj udarac.

Fenomenalna je bila akcija Gorice za treći gol. Lovrić, koji je u nastavku dobio priliku umjesto Miye, otvorio se na lijevoj strani, odlučio se za dodavanje, a preko Atiemwena i Dvornekovića lopta dolazi do Zwolinskog i Poljak pogađa za velikih 3:1 na semaforu.

Nažalost, nije bilo dovoljno za pobjedu i bodove...

Mendy, kojeg je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković 'čuvao' na klupi, ušao je u drugom dijelu i donio prevagu. Pogodio je za 3:2 u 78. minuti, dok je isti igrač u samom finišu dvoboja, iz nedozvoljene pozicije zaleđa, poentirao za konačnih 3:3

Jakirović je 80. minuti krenuo zatvarati utakmicu, uveo je Ljubisavljevića umjesto dvostrukog strijelca Zwolinskog, dok je posljednju zamjenu iskoristio tek u trećoj minuti sudačke nadoknade, kad je umjesto Dvorenkovića ušao Zenko.

Ipak, bez obzira na pomalo i razočaravajući konačni ishod, nakon viđene predstave, Goričani su velikim pljeskom s tribina pozdravili svoje ljubimce i tako nagradili odličnu partiju na travnjaku Gradskog stadiona, što je dobar znak kako će iduće subote protiv Intera, u novom domaćem dvoboju, uz sebe imati još više navijača.

Prije početka utakmice lijepa gesta HNK Gorica, cvijeće i pokloni zahvale za legende Hrvoja Jančetića i Damira Milanovića.

 

HT Prva liga, 2. kolo:
HNK Gorica - NK Slaven Belupo 3:3 (0:0)
Strijelci: Zwolinski 63', 73', Atiemwen 65' / Jelić 71', Mendy 78', Mendy 89'

HNK Gorica: Kahlina - Špičić, Čagalj, Jovičić, Žutić - Marina, Maloča, Dvorneković (90'+3 Zenko) - Miya (64' Lovrić), Atiemwen - Zwolinski (Ljubisavljević 81') . Trener: Sergej Jakirović.

HT Prva liga:

1. Rijeka 2 2 0 0 6:0 6

2. Dinamo Zagreb 2 1 1 0 4:1 4

3. Lokomotiva Zagreb 1 1 0 0 4:0 3

4. Osijek 1 1 0 0 4:1 3

5. Slaven Belupo 2 0 2 0 4:4 2

6. Rudeš 1 0 1 0 1:1 1

7. HNK Gorica 2 0 1 1 3:5 1

8. Istra 1961 2 0 1 1 1:4 1

9. Hajduk Split 1 0 0 1 1:4 0

10. Inter Zaprešić 2 0 0 2 0:8 0

Podijeli