Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Čabraja i Lovrić pocrvenili, Steenvoorden i Krstanović 'sredili' Goričane

21.09.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice doživjeli su u devetom kolu HT Prve lige na gostovanju u Koprivnici svoj treći ovosezonski prvenstveni poraz.

Nije to bila prava partija ekipe Sergeja Jakirovića i domaćin je slavio 2:0 pobjedu, nakon autogolaSteenvoordena u prvom poluvremenu i pogotka Krstanovića s bijele točke u samom finišu dvoboja.

Goričani su bolje otvorili susret, prilike su imali Lovrić i Suk, no, Kahlina je prvi kapitulirao, poslije pola sata igre.

Bogojević je pucao, kapetan Gorice odbio njegov udarac, međutim, od nesretnog nizozemskog braniča lopta odlazi u mrežu.

U nastavku susreta gosti su pritisnuli suparnika, pokušao je Jakir s uvođenjem Zwolinskog i Dvornekovića promijeniti tijek događanja na travnjaku, ali ponovno nije bilo prave realizacije.

Dvoboj je odlučen u 85. minuti, kad je Čabraja na gol liniji zaustavio pokušaj domaćina. Sudac Fran Jović pokazao je na kazneni udarac, braniču Gorice pokazao crveni karton i put u svlačionicu, a siguran izvođač bio je iskusni napadač Slaven Belupa, kojem je to 94. gol u Prvoj HNL.

Uspio je do kraja utakmice Lovrić zaraditi i drugu javnu opomenu i raniji odlazak na tuširanje, što u konačnici nije imalo utjecaja na ishod ovog okršaja, no, ofenzivac Gorice će u idućem kolu na gostovanju kod Intera poprilično nedostajati treneru Jakiroviću.

Nakon prvog kruga domaćeg prvenstvenog natjecanja Gorica je trenutno na šestoj poziciji s 12 prikupljenih bodova, koliko ima i Rijeka s dvije utakmice manje. Osijek na četvrtom mjestu ima 13 bodova, a Lokomotiva jedan više...

Goričane u srijedu pred domaćim navijačima očekuje šesnaestina finala Kupa protiv Zagreba, nakon utakmice u Zaprešiću na rasporedu je novo gostovanje, u Osijeku, prije dolaska Dinama na Gradski stadion, sredinom listopada.

 

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Podijeli