Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir zabio i Modrićevom Realu: Na ljestvici najboljih strijelaca La Lige više je zabio samo Bellingham

17.03.2024. / Damir Žbulj

Ante Budimir nastavio je sa svojom sjajnom golgeterskom formom i u domaćem dvoboju s madridskim Realom, ali je njegova Osasuna na kraju ipak očekivano izgubila od lidera španjolske Primere!

Gosti su poveli u otvaranju utakmice, ali je Budimir nekoliko minuta kasnije, u gužvi nakon kornera, uspio izjednačiti, što mu je bio i 15. prvenstveni pogodak ove sezone!

Fantastičan je to učinak za hrvatskog reprezentativca, a trenutno u La Ligi više ima samo Realov Jude Bellingham, koji je zabio 16 golova.

Međutim, Real u prvom poluvremenu preko Carvajala vraća prednost, a u nastavku golovima Diaza i ponovno Viniciusa rješava pitanje pobjednika, U sudačkoj nadoknadi je Munoz zabio za konačnih 2:4 [VIDEO].

Budimir je u igri bio do 70. minute, a Luka Modrić je za Madriđane ušao s klupe dvije minute kasnije.

Osasuna je u sredini ljestvice s 36 osvojenih bodova, a u idućem kolu ide na gostovanje kod Almerije.

Real na vrhu ima 72 boda, deset više od Girone i 11 od Barcelone, koja ima utakmicu manje.

Slijedi reprezentativno okupljanje, a izabranici Zlatka Dalića u ožujku će odraditi dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Nakon preseljenja turnira iz Abu Dhabija zaigrat će u Kairu, na ACUD Cupu, turniru koji će biti organiziran u okviru projekta FIFA Series. Vatreni će se okupiti u Zagrebu u ponedjeljak 18. ožujka, gdje će boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo.

Svoj će polufinalni dvoboj protiv Tunisa odigrati 22. ožujka na stadionu Air Defense, s početkom u 22:00 po lokalnom vremenu (21:00 po hrvatskom vremenu), dok će drugo polufinale, između domaćina Egipta i Novog Zelanda, biti odigrano u istom terminu na stadionu Cairo International.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je 25. ožujka u 22:00 po lokalnom vremenu na stadionu Cairo International, gdje će dan kasnije, 26. ožujka, biti odigrano i finale, također u 22:00 po lokalnom vremenu. 

Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica, a navijačima koji su već isplanirali put u Abu Dhabi omogućit će besplatne ulaznice za obje utakmice hrvatske reprezentacije u Egiptu, kao i dolazak na trening hrvatske reprezentacije za vrijeme boravka u Kairu. Svi navijači koji su imali kupljenu avionsku kartu za Abu Dhabi mogu se javiti na e-mail adresu ulaznice@hns.family s priloženom kartom te će povratno dobiti detalje o preuzimanju ulaznica i dolasku na trening reprezentacije. Sve informacije možete pronaći ovdje.

 

 

Podijeli