Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Budimir čovjek odluke u preokretu Osasune u Kupu kralja

17.12.2021. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni internacionalac Ante Budimir ponovno je razveselio navijače Osasune, nakon što je u drugom kolu španjsolkog Kupa kralja zabio odlučujući pogodak u 2:1 slavlju nad Deportivom.

Domaćin je u La Coruni poveo sredinom prvog dijela, ali je Osasuna izjednačila neposredno prije dolaska na predah.



Budimir je utakmicu započeo u početnoj postavi, a pobjednički zgoditak zabio je u 64. minuti susreta [VIDEO].  

Izbjegao je zaleđe, natrčao na odbijenu loptu i hladnokrvno poentirao.

Teren je napustio deset minuta prije kraja, a ovo mu je drugi pogodak nakon oporavka od ozljede, zbog koje je propustio posljednje okupljanje Vatrenih i plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo.

Ante se polako vraća u reprezentativnu formu, a priliku za povratak u hrvatske redove imat će iduće godine u Ligi nacija.

Vatreni su saznali suparnike u elitnom razredu ovog natjecanja, a u Skupini 1 bit će još i Francuzi, Danci i Austrijanci.

Hrvatska natjecanje otvara utakmicama protiv Austrije (3. lipnja) i Francuske (6. lipnja). U lipnju će potom uslijediti gostujući susreti s Danskom (10. lipnja) i Francuskom (13. lipnja), a u rujnu su na rasporedu domaći dvoboj s Danskom (22. rujna), odnosno gostovanje u Austriji (25. rujna). Gradovi domaćini utakmica u skupini bit će objavljeni naknadno.

"Skupina je elitna, suparnici su jaki, makar nas je ove godine ždrijeb malo i 'pomazio', prošli smo bolje nego prošlih godina. Opet smo s Francuzima, koje ne možemo izbjeći, ali to nam je šansa da im se revanširamo za one poraze. Zadovoljni smo, bit će to jako dobra priprema za Svjetsko prvenstvo, ali ovoga ćemo puta zaista pokušati nešto napraviti u Ligi nacija. U lipnju igramo četiri utakmice u deset dana, na kraju nacionalnih prvenstava i neće biti lako, ali mislim da možemo biti konkurentni i da ćemo biti konkurentni", prokomentirao je izbornik Zlatko Dalić.

Nadamo se kako će Budimir na idućem okupljanju ponovno biti na njegovom popisu.

Podijeli