Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Ante Budimir vratio Mallorcu u Primeru!

24.06.2019. / Damir Žbulj

Naš Velikogoričanin Ante Budimir bio je jedan od junaka velikog uspjeha španjolske Mallorce, koja je u doigravanju za ulazak u Primeru nadoknadila zaostatak od dva pogotka iz prve utakmice (0:2) i na kraju stigla do spektakularnog slavlja...

Ante je u 21. minuti dvoboja sjajno zabio za 1:0 domaćih i tako usmjerio dvoboj na stranu Mallorce, koja je preko Salve Seville u 62. i Pratsa u 82. minuti došla do konačnih 3:0, dovoljnih za povratak u elitni rang španjolskog nogometa nakon šest godina pauze i erupciju odluševljenja strastvenih navijača...

Budimir je teren napustio šest minuta prije kraja, kad je domaćin već imao pozitivan rezultat, uz ovacije rasprodanog stadiona, među kojima su bili i legendarni Rafa Nadal, veliki navijač Mallorce te košarkaški velikan Steve Nash, inače vlasnik kluba s najvećeg španjolskog otoka.

Velikogorički napadač u Mallorcu je stigao u siječnju na posudbu iz talijanskog Crotonea, a u drugom dijelu sezone postigao je šest golova.

Svoj nogometni put, danas 27-godišnjak, započeo je u Radniku, igrao je diljem Europe, od austrijskog LASK-a, njemačkog St. Paulija i talijanske Sampdorije, bio je član zaprešićkog Intera i zagrebačke Lokomotive, a s Goricom je 2011. godine osvojio naslov prvaka Druge HNL.

Podijeli