Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

05.05.2018. / Damir Žbulj

Očekuje nas još jedan zanimljiv i uzbudljiv sportski vikend...

Pred nogometašima Gorice prvi je od posljednja četiri koraka na putu prema ostvarenju snova i izravnom plasmanu među prvoligašku elitu. Gostovanje kod Sesveta za ekipu Ivana Preleca sigurno će biti veliki izazov. Goričani trenutno imaju šest bodova ispred Varaždina, a sedam ispred današnjeg protivnika.

Veliki derbi na rasporedu je od 17 sati na stadionu Sv. Josipa Radnika.

Trećeligaši igraju 27. kolo, a NK Kurilovec u subotu gostuje kod Rudara u Labinu. Susret je na rasporedu od 18 sati. Kurilovčani su trenutno na četvrtoj poziciji s 45 bodova, dva više od Vrbovca.

U 4. NL Središte Zagreb na rasporedu je 25. kolo, a posebno treba izdvojiti veliki turopoljski derbi Gradića i Dinama iz Odranskog Obreža, koji se od 17 sati igra u Buševcu.

U Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi Bistra je na vrhu odmaknula Lukavcu na četiri boda razlike. No, ima još dosta utakmica do kraja, a igra se 24. kolo...

Na ljestvici 1. ŽNL Istok, uoči 24. kola, vodeći je Dinamo Hidrel s tri boda viška ispred Sloge.

U 2. ŽNL Istok na rasporedu je također 24. kolo...

U rukometnoj Ligi za ostanak na rasporedu je sedmo kolo, a u goste Gorici stiže pretposljednji Karlovac, u vjerojatno ključnoj utakmici u raspletu oko ispadanja u niži rang natjecanja. Goričani četiri utakmice prije kraja imaju četiri boda viška ispred subotnjeg suparnika i u slučaju slavlja osigurali bi premijerligaški status i za narednu sezonu. Veliki okršaj na rasporedu je u subotu od 18.30 sati u dvorani Srednjih škola.

Za sve koji obuku crvenu ili crnu majicu, u klupskim bojama, ulaz na tribinu je slobodan.

 

Rukometašice Udarnika završile su sezonu u 2. HRL Zapad na šestoj poziciji, a druga ekipa još uvijek ima obveze u 3. HRL Središte. U nedjelju od 16.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani na rasporedu je dvoboj 26. kola protiv druge ekipe Dugog Sela 55. Rukometašice Gorice u 26. kolu igraju protiv druge ekipe Ivanića.

Nakon spektakularne 81:80 pobjede u prvom kolu Hrvatske lige australskog nogometa protiv Zagreb Cvjetno Dockersa VG Bombersi će na svom stadionu NK Vatrogasac u Kobiliću od 19 sati ugostiti ekipu Sesvete Double Blues. Bit će to veliki derbi aktualnih pobjednika hrvatskog Kupa i branitelja naslova prvaka!

Podijeli