Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

06.04.2018. / Damir Žbulj

Pred nama je još jedan zanimljiv i uzbudljiv sportski vikend prepun događanja koja će se za zanimanjem pratiti...

Nogometaši Gorice u 26. kolu Druge HNL u subotu od 15 sati, uz prijenos na HNTV-u, gostuju kod Kustošije, ekipe koja im je nedavno na svom terenu uzela bod. Ekipa Ivana Preleca ovog proljeća igra sjajno i trenutno drži poziciju koja izravno vodi među prvoligaše, s četiri boda viška ispred Dugopolja i šest više od Varaždina. Kustošija je ostalim rezultatima u posljednjim kolima pokazala kako 1:1 remi protiv Goričana sredinom ožujka nije bio iznimka i sigurno će i u ovom 'revanšu' ponovno biti 'tvrdi' orah.

"Pokazalo se kako utakmica protiv nas nije bila slučajnost, već je Kustošija nakon toga nastavila s dobrim prezentacijama i osvajanjem bodova. Zaslužuju naš maksimalni respekt i mi ovu utakmicu doživljavamo kao priliku da budemo bolji nego u prvoj utakmici i da nastavimo svoj put," poručio je strateg Gorice koji je najavio sastav za subotnju utakmicu: Kahlina, Mchedlishvili, Čagalj, Ljubisavljević, Špičić - Marina, Zenko, Atiemwen - Dvorneković, Astafei i Matošević. Na klupi za pričuve trebali bi se naći Veriga, Smoljo, Milanović, Krsnik, Maslowski, Ojamaa i Sedlaček.

Gorica je posljednji poraz doživjela krajem studenog prošle godine u Varaždinu, a u nastavku sezone je od mogućih 18 bodova osvojila 16 i na pravom je putu prema ostvarenju sna i ulasku u HT Prvu ligu.

Kurilovčane očekuje veliki trećeligaški derbi kod vodećeg Vinogradara, koji ima ambicije ulaska u viši rang. Kurilovec je trenutno na trećoj poziciji s pet bodova manje od lidera, a dvoboj je na rasporedu u nedjelju od 16.15 sati na stadionu u Mladini.

U 4. NL Središte Zagreb igra se 21. kolo, a bit će akcije i u Gradićima i u Buševcu...

Lukavec prije utakmica 20. kola i dalje drži vodeću poziciju JŽNL-a s dva boda ispred Bistre.

U 1. ŽNL - Istok također je na rasporedu 20. kolo...

Baš kao i u 2. ŽNL - Istok.

 

Mlade rukometašice Udarnika nastupaju na završnici prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje u Umagu. Pobjedama nad Trogirom i Radnikom iz Križevaca igračice Josipa Mesnika izborile su mjesto među osam najboljih, dok su ih porazi od favorizirane Lokomotive i Murvice, kada više nije bilo snage za pravi rezultat, smjestile u borbu za sedmo mjesto protiv Makarske, koja je na rasporedu u subotu od 11 sati.

Ne treba zaboraviti kako je sam plasman na završnicu u Umagu povijesni rezultat za velikogorički ženski rukomet, a prolazak skupine i plasman u četvrtfinale šlag na torti sjajnog nastavka sezone pod vodstvom novog trenera.

Završnica PH Djevojke 2002/2003, razigravanje od 5. do 8. mjesta:
ŽRK Murvica - ŽRK Udarnik Velika Gorica 19:11 (9:4)

ŽRK Udarnik Velika Gorica: Matea Josić, Ema Burić, Sara Sremić, Dora Ciprić, Gabrijela Skrbin 3, Katarina Čulumović, Marija Perković, Lucija Lovrić, Anja Vučićević, Dorotea Filipec, Ira Nujić, Ana Cerovski, Karla Brakus 6, Antea Fratnik 1, Doris Katalinić 1. Trener: Josip Mesnik.

 

Rukometaši HRK Gorice zbog reprezentativne pauze nastavljaju svoj put u Ligi za ostanak u srijedu 11. travnja, kad ih čeka domaći dvoboj s vodećim Zametom. Goričani su trenutno na četvrtoj poziciji s 12 bodova, jednim manje od Sesveta i jednim više od Karlovca.

Košarkaši Gorice pod vodstvom Josipa Sesara s 18 pobjeda iz 18 odigranih kola potvrdili su svoj povratak među Premijerligaše. U 19. kolu čeka ih gostovanje kod Rudeša, a susret je na rasporedu u nedjelju 8. travnja s početkom u 15.30 sati u Sutinskim vrelima u Podsusedu.

Odbojkašice Velike Gorice u 19. kolu 1. B NOL - Centar kod kuće igraju protiv Dinama, u nedjelju 8. travnja s početkom u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Velikogoričanke su na pretposljednjem mjestu s devet bodova, jednim više od posljednjeg Siska i osam manje od desetog Vrbovca, četiri kola prije kraja.


U 17. kolu 3. NOL - Jug odbojkašice HOK Gorice u nedjelju od 16 sati gostuju u Ogulinu, dok druga ekipa Velike Gorice u nedjelju u 19.30 sati u SD OŠ Eugen Kumičić igra protiv OK Pešćenica.  

 

Podijeli