Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

23.03.2018. / Damir Žbulj

Pred nama je još jedan uzbudljiv sportski vikend i svi ljubitelji velikogoričkog sporta sigurno će pronaći nešto i za svoj ukus.

U prvom planu je 26. izdanje Turopoljske trke, koja će u subotu u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica održati u samom centru našeg grada!

Trčat će se u šest kategorija - Promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana, polumaraton, 2. Turopoljska vatrogasna trka, Turopoljska petica - utrka građana, utrka sportaša Grada Velike Gorice te učenička utrka osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca.

Uzbudljivo će u subotu biti i na Gradskom stadionu jer od 15.30 sati u goste Gorici stiže Lučko, na otvaranju trećeg kruga Druge HNL. Ekipa Ivana Preleca trenutno drži poziciju koja izravno vodi među prvoligaše i očekuje novi pozitivan rezultat, nakon što su prije nekoliko dana slavili u derbiju sa Sesvetama. Nakon 22 odigrana kola Gorica ima 39 bodova, jedan više od Dugopolja i četiri ispred Sesveta.

"Lučko je za Goricu tradicionalno težak protivnik ali baš zato se veselimo toj utakmici jer imamo priliku mijenjati tu tradiciju. Cilj nam je svaku sljedeću utakmicu biti bolji od prethodne i već u subotu spremni dočekujemo priliku za nastavak pozitivnog niza," najavio je strateg Gorice

Ljubisavljević nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona, dok je Prelec najavio ovaj početni sastav: Kahlina – Mchedlishvili, Smoljo, Čagalj, Žutić – Marina, Krsnik, Zenko – Ojamaa, Astafei i Matošević. Goričani su

NK Kurilovec je u svom debitantskom nastupu pod novim imenom pred svojim navijačima podbacio protiv Segeste odigravši tek 1:1, a priliku za popravak igrači Damira Biškupa imaju u subotu od 15.30 sati na gostovanju u Dugom Selu u 20. kolu 3. HNL - Zapad. Kurilovec je na trećoj poziciji s 35 bodova, deset manje od vodećeg Vinogradara, a sedam manje od Opatije. Dubrava Tim kabel na četvrtom mjestu zaostaje dva boda, dok je Dugo Selo na desetom mjestu s 24 osvojena boda.


Akcija se nastavlja i u 4. NL Središte Zagreb. Na rasporedu je 19. kolo, u nedjelju u Gradiće stiže Slunj, dok je Polet u Buševcu domaćin Mladosti iz Petrinje. Dinamo iz Odranskog Obreža gostuje u Karlovcu. Gradići su trenutno na trećoj poziciji s 32 boda, dok je Polet pretposljednji s devet bodova.

U jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi igra se 18. kolo, a vodeći je Lukavec s 39 osvojenih bodova.

Lider 1. ŽNL - Istok je Turopoljac s 33 boda, koliko imaju i Sloga te Dinamo Hidrel. U nedjelju je na rasporedu 18. kolo.

I u 2. ŽNL igra se 18. kolo!

Rukometaši Gorice Ligu za ostanak otvaraju u subotu 24. ožujka od 19 sati u SD Srednjih škola protiv Sesveta. U regularnom dijelu sezone Premijer lige Goričani su poraženi u Sesvetama, dok su slavili na svom terenu. U borbu za opstanak Gorica ulazi s četvrte pozicije i deset bodova, jednim manje od subotnjeg gosta.  U crvenoj ili crnoj majici ulaz je slobodan. 

Nažalost, ponovno se preklapaju termini odigravanja utakmica rukometaša i košarkaša u našem gradu. Dok će HRK Gorica u subotu od 19 sati u SD Srednjih škola loviti važne bodove protiv Sesveta, 'savršena' KK Gorica će u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati u 18. kolu igrati derbi protiv Agrodalma, prvog pratitelja ekipe Josipa Sesara s omjerom 13-4. Gorica pobjedom može i teoretski osigurati prvo  mjesto i ulazak u HT Premijer ligu!

Stolnotenisači velikogoričkog Stanfara sezonu će završiti s dva domaća nastupa. U subotu od 11 sati u goste im u Gradsku sportsku dvoranu stiže STK Srdoči iz Rijeke, dok će od 17 sati na istom mjestu dočekati STK Pula II. Prvu poziciju 1. HL Zapad osigurao je zadarski Donat, dok će Velikogoričani potvrditi drugo mjesto.

Rukometašice Udarnika u subotu 24. ožujka od 15 sati gostuju kod druge ekipe Zameta, u 18. kolu 2. HRL - Zapad. Zamećanke su treće na ljestvici s 24 boda, dok je Udarnik nakon sjajnog izdanja u prošlom kolu protiv Samobora na sedmom mjestu sa 16 bodova.

Odbojkašice Velike Gorice u susretu 18. kola 1. B NOL - Centar gostuju kod OK Plavi zmaj, u subotu s početkom od 20 sati. Velikogoričanke su na pretposljednjem mjestu s tri pobjede.

Odbojkaši Gorice su u subotu od 12 sati u Gradskoj sportskoj dvorani domaćini sisačkom Quirinu, u posljednjem susretu 2. NOL - Centar. Goričani su u 'zlatnoj sredini', na petoj poziciji, s osam pobjeda i sedam poraza te 23 osvojena boda.

U 16. kolu 3. Nacionalne odbojkaške lige - Jug OK Velika Gorica II gostuje kod OK Dugo Selo, u subotu od 16.20 sati, dok je dvoboj HOK Gorica - Vivera Glina II odgođen.

Kup Hrvatske u australskom nogometu trebao se odigrati proteklog vikenda na terenu NK Vatrogasac u Kobiliću, međutim, zbog obilne kiše, nemogućih uvjeta za igru i čuvanja zdravlja igrača, odgođen je za nedjelju 25. ožujka.

Utakmice će se odigrati na terenu ragbi kluba Mladost kod zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, početak se očekuje u 11 sati, a za trofej će se uz naše VG Bomberse  boriti još Sesvete Double Blues, Zagreb Hawks i Zagreb Cvjetno Dockers.

 

Podijeli