Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

09.03.2018. / Damir Žbulj

Nakon odgoda zbog vremenskih neprilika HNK Gorica će napokon ovog vikenda, u subotu 10. ožujka od 13 sati, krenuti u nastavak drugoligaške sezone i najavljeni pohod prema HT Prvoj ligi! Na Gradski stadion dolazi druga ekipa Hajduka, očekuje se zanimljiv dvoboj, koji će biti u izravnom prijenosu na HNTV-u.

U prvom međusobnom dvoboju ovih suparnika završilo je na Poljudu bez pobjednika (1:1).

 

"Bit će to jedna kvalitetna utakmica i jedan 'mali' derbi na otvaranju. Mi se samo nadamo dobrom terenu i podršci s tribina, gdje ćemo onda sigurno moći prezentirati sve što smo do sad radili i mukotrpno odrađivali kroz pripremni period," najavio je povratnik u redove Gorice, Matija Dvorneković.

Trener Ivan Prelec najavio je i početnu postavu, igrat će KahlinaJančetić, Ljubisavljević, Čagalj, ŽutićMatošević, Maslowski, Marina, DvornekovićAstafei i Ojamaa. Na klupi će biti Veriga, Smoljo, Muhar, Krsnik, Špičić, Atiemwen i Šipoš.

Gorica je na ljestvici na drugoj poziciji s 32 boda nakon 19 odigranih kola, koliko ima i Dugopolje. Vodeći je Dinamo II s pet bodova viška, dok su Sesvete na četvrtom mjestu skupile 31 bod. Hajduk II je na osmoj poziciji s 24 osvojena boda.

Nakon što je u pripremnom dvoboju prije nekoliko dana izgubila od HAŠK-a s minimalnih 1:0, u subotu će druga ekipa Gorice od 16.30 sati igrati trening susret s Poletom. Četvrtoligaši i klubovi u županijskim ligama još će malo pričekati za početak nastavka natjecanja.


U drugi dio sezone napokon će ove subote krenuti i trećeligaš iz Kurilovca. U subotu od 15 sati ekipa Damira Biškupa gostuje kod posrnulog HNL velikana Zagreba, na terenu u Veslačkoj ulici, a ne u Kranjčevićevoj, kako je prvotno bilo planirano. Bit će to derbi kola 3. HNL Zapad, Kurilovec je četvrti s 31 bodom, dok je Zagreb odmah iza s tri boda manje. Vodeći Vinogradar ima 42 boda, Opatija 38, a Krk 32 boda.


Nakon poraza u Vinkovcima kod Spačve rukometaše HRK Gorice u 17. kolu Premijer lige očekuje važan domaći dvoboj protiv Karlovca, koji je na ljestvici na osmoj poziciji i ima samo bod manje od Goričana. Dvoboj je u SD Srednjih škola na rasporedu u subotu 10. ožujka od 18 sati.

Nažalost u istom subotnjem terminu od 18 sati, samo u Gradskoj sportskoj dvorani, košarkaši KK Gorice pokušat će nastaviti svoj savršeni niz od 15 uzastopnih pobjeda u Prvoj muškoj ligi. U goste im u 16. kolu dolazi KK Grafičar, koji je ove sezone upisao pet pobjeda i deset poraza.

Rukometašice Udarnika u 16. kolu 2. HRL - Zapad u subotu od 17.30 sati gostuju u Rovinju. Bit će to derbi za priključak sredini ljestvice jer su Udarnik i Rovinj na osmoj i devetoj poziciji poravnati s 12 osvojenih bodova.

Azena je ipak uspješno privela kraju svoju turbulentnu sezonu u drugoligaškom društvu, no, odbojkaških uzbuđenja neće u Velikoj Gorici nedostajati niti ovog vikenda.

Odbojkašice Velike Gorice napokon su proigrale, upisale su dvije uzastopne pobjede i pobjegle s dna ljestvice 1. B Nacionalne odbojkaške lige - Centar. Pred njima je pravi derbi začelja, u subotu 10. ožujka od 17 sati gostuju u Sisku (SD Brezovica), kod ekipe koja je ove sezone također tek dva puta slavila. U prvom međusobnom okršaju Siščanke su u Velikoj Gorici izborile pobjedu u pet setova.

Odbojkaši Gorice proteklog su vikenda upisali dva poraza, kod lidera Daruvara i protiv Petrinje. U susretu 16. kola 2. NOL - Centar očekuje ih u subotu u 13 sati u Gradskoj sportskoj dvorani derbi protiv OK Sheeft, ekipe koja je trenutno druga na ljestvici s 11 pobjeda i tri poraza. Goričani su trenutno na omjeru 8-4 i ukoliko žele ispuniti ambicije i ući među tri najbolje ekipe natjecanja pobjeda im je imperativ.

HOK Gorica je nedavno primljena u punopravno članstvo Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice i sada se može mirnije posvetiti svom sportskom razvoju. Lideru 3. NOL - Jug u 14. kolu u velikom derbiju dolazi OK Sunja, ekipa koja u 12 utakmica ima dva poraza. Goričanke su na vrhu s deset pobjeda i tek jednim izgubljenim susretom.

Dvoboj je na rasporedu u nedjelju 11. ožujka u 13 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Druga ekipa Velike Gorice, koja je treća na ljestvici (8-3), u nedjelju 11. ožujka od 15 sati gostuje kod OK Feniks II.

Stolnotenisači velikogoričkog Stanfara nastavljaju natjecanje u 1. HL - Zapad, a imat će ovog vikenda dvostruki program. U subotu 10. ožujka od 11 sati gostovat će u Rijeci kod STK Kvarner, dok će od 17 sati igrati kod STK Bajer u Fužinama. Stanfar je u 12 kola upisao tri poraza, dok je neprikosnoveni lider STK Donat Zadar sa svih 14 pobjeda.

Podijeli