Novosti Sport Događanja

VG sportski vikend

30.11.2018. / Damir Žbulj

Pred nama je još jedan zanimljiv i uzbudljiv sportski vikend u našem gradu i okolici, a obilježit će ga gostovanje Gorice u nedjelju od 15 sati na Maksimiru kod Dinama, vodeće momčadi HT Prve lige i branitelja naslova prvaka Hrvatske.

U spektaklu na našem Gradskom stadionu Plavi su upisali minimalnu pobjedu, a pogodak odluke zabio je Dani Olmo. Goričani na dvoboj 16. kola idu poslije neugodnog domaćeg poraza od Istre, ali i u seriji od pet uzastopnih gostujućih pobjeda! Pokušat će i iskoristiti činjenicu što je Dinamo u četvrtak navečer igrao zahtjevan dvoboj Europske lige u Istanbulu protiv Fenerbahčea pa će Nenad Bjelica sigurno malo i 'promiješati' nedjeljni sastav.

Goričani su se za veliki okršaj pripremali i kod našeg najboljeg boksača, Ivice Bačurina!



"Ne može biti teže gostovanje u HNL-u. To je naša najbolja ekipa. Očekujem da ćemo biti u podređenom položaju i da će Dinamo diktirati tempo, ali mi smo se pripremali ovaj tjedan i nadam se da ćemo im moći odgovoriti u svim segmentima igre. Čestitam im na 'proljeću u Europi i prvom mjestu u skupini Europske lige i to je samo dokaz koliko su oni jaki," najavio je strateg Gorice Sergej Jakirović.

Radovi na Gradskom stadionu nisu prestali niti dolaskom hladnijih dana. Gotov je i impresivni semafor, koji bi trebao biti u funkciji protiv Osijeka 9. prosinca.

 

HNK Gorica je trenutno na petoj poziciji ljestvice, s devet bodova više od Hajduka, jednim manje od Rijeke, dva manje od Osijeka i tri od Lokomotive. Posljednji dvoboj 'jesenskog' dijela sezone ekipa Sergeja Jakirovića imat će 14. prosinca kod Lokosa.

Igra se i posljednje ovogodišnje kolo 3. HNL- Zapad u kojem će Kurilovec u subotu 1. prosinca na Udarniku dočekati Dubravu Tim Kabel, trenutno drugoplasiranu ekipu natjecanja. Kurilovec je na osmoj poziciji s pet pobjeda, osam remija i tri poraza i ukupno 23 osvojena boda.

Košarkaši Gorice pripremaju se za nastavak sezone. Trenutno je reprezentativna pauza, a idući dvoboj HT Premijer lige očekuje ih 7. prosinca kod kuće protiv Hermes Analitice.

Rukometaši Gorice u desetom kolu rukometnog prvenstva gostuju kod četvrtog Poreča. Goričani su na dnu ljestvice s jednom pobjedom, jednim neodlučenim ishodom i sedam poraza.

Rukometašice Udarnika u desetom kolu 2. HRL - Zapad kod kuće dočekuju ŽRK Rovinj. Izuzetno važan derbi začelja na rasporedu je u subotu od 17.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

U petak od 20 sati u srednjoškolskoj dvorani očekuje nas velikogorički derbi Udarnika i ŽRK Gorica u MŽL-u godišta 2006/07.


Stolnotenisači igraju peto kolo 1. HL - Zapad u kojem prvo od 11 sati gostuju kod STK Kvarner u Rijeci, dok će stolnotenisače Stanfara od 11 sati prvo igrati kod STK Jaska u Jastrebarskom, a od 17 sati kod STŠK Dugo Selo.

Odbojkašice Azene ponovno igraju na svom terenu. U subotu od 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani dočekuju Kostrenu. Bit će to izuzetno važan susret za naše odbojkašice, jer suparnice u osam odigranih kola imaju dva boda više na ljestvici.

HOK Gorica svoj dvoboj petog kola 2. HOL - Sjever igra idućeg vikenda kod ŽOK Ivanec, dok će odbojkaši Gorice u istom rangu natjecanja svoju utakmicu devetog kola igrati u subotu od 13.30 sati kod OK Quirin Sisak.

U 1. B HOL - Sjever odbojkašice Velike Gorice u nedjelju 2. prosinca od 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani igraju dvoboj devetog kola protiv ŽOK Kaštel.

Podijeli