Novosti Sport Događanja

Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji

25.02.2017. / Sportska redakcija

Ivanić- Grad je sinoć bio domaćin proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije za 2016. godinu. Prošla je godina još jednom donijela mnogo uspjeha svim sportašima na domaćoj i inozemnoj sceni, a posebno se ističe prva paraolimpijska medalja koju je u Rio de Janeiru osvojio Velikogoričanin, Velimir Šandor koji je tim uspjehom ušao u povijest Zagrebačke županije kao prvi osvajač paraolimpijskog odličja. Za svoj uspjeh nagrađen je nagradom za najboljeg županijskog sportaša.

-Od lipnja 2015. godine kada smo se pojavili na međunarodnoj sceni nije se ništa bolje moglo odvijati, a kao kruna je stigla ta paraolimpijska medalja. Tu je sve stalo, ali i sve počelo, jer to je samo poticaj za dalje, za još više treninga i dokazivanje da dokažemo da smo najbolji- rekao nam je Velimir, koji je najbolji primjer kako bez obzira an životnu tragediju koja ga je zadesila 2006. godine ne treba klonuti duhom, nego se okrenuti novim izazovima.

-U sportu sam bio cijeli svoj život, tako da me je sport i nakon invaliditeta usmjerio dalje u život. Danas je to profesionalno bavljenje sportom. Svakodnevno treniram više sati, to je danas moj način života, a ovakva događanja još su samo poticaj da u budućnosti budem još bolji- istaknuo je Šandor.

Ana Lenard konstanta koja traje

I dok je Šandoru ovo bila prva nagrada za najboljeg sportaša, Ana Lenard je po četvrti puta u nizu ponijela epitet najbolje sportašice u Zagrebačkoj županiji. Iza nje je ponovno bila sezona protkana brojnim uspjesima u kojima se isteče bronca u pojedinačnoj, te srebro u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu, dok je nastup na Sveučilišnim Europskim igrama u Zagrebu, kao i Svjetski kup okončan osvajanjem naslova prvaka.

-Ova nagrada svaki puta iznova mi puno znači, jer to je velika stvar za mene, trenera i moj klub da dobro radimo, te da se ovi rezultati nisu dogodili slučajno, nego da se taj rad i trud cijene- ispričala nam je Ana Lenard.

Uz nju još jedna od perjanica sporta Zagrebačke županije su i kuglači Zaprešića koji su nedavno izborili nastup na završnom turniru Lige prvaka, a i sezona iza njih bila je također protkana nizom uspjeha što im je donijelo titulu najbolje momčadi Zagrebačke županije, dok su šahistice Poleta najbolja ekipa.

Mirjana Lučić iz Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon, koja je također nastupila na Paraolimpijskim igrama u Riju proglašena je najboljom sportašicom s invaliditetom, dok je Stolnoteniski klub Sveta Nedelja- Samobor najbolji kolektiv osoba s invaliditetom.

Priznanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije primili s istaknuti pojedinci i udruge, a da sport Zagrebačke županije ne treba brinuti za budućnost pokazuju brojni mladi sportaši koji su primili nagrade za športske nade.

Mladenu Čopu nagrada za životno djelo

Iza Jaskanca Mladena Čopa, i više je nego uspješna sportka karijera koja je započela u nogometa, a nastavljena je kroz planinarenje, rukomet i oktanski sport zaokružena je na najbolji mogući način- dobivanjem nagrade za životno djelo. Ukupno je iza Čopa sedamdeset aktivnih godina u sportu, no bez obzira na dobivanje ove nagrade za njega nema mira, jer Mladen Čop još uvijek je aktivan kao tajnik Motocross kluba Jaska.

-Bilo je u tom proteklom periodu svega pomalo, a najviše sam se radovao upravo tom sportskom radu zbog čega ovim mladim naraštajima koji su također primili nagrade želim što više uspjeha na sportskom polju- poručio je dobitnik nagrade za životno djelo.

Vladimir Bregović: „Možemo imati puno srce“

Sportaši su još jednom svojim rezultatima dokazali kako su najveći promotori svojih klubova, sredina te Zagrebačke županije u cjelini. Nakon olimpijske, Zagrebačka je županija dočekala i paraolimpijsku medalju, a sve su to razlozi i za zadovoljstvo predsjednika Vladimir Bregovića.

-Mi danas Hrvatskoj, ali i svijetu šaljemo jednu prekrasnu poruku jer izjednačavamo sve sportove i ljude vrednovanjem njihovih rezultata. Ja mislim da svi stanovnici županije, a pogotovo sportaši i svi mi koji se brinemo o sportu možemo imati puno srce- istaknuo je predsjednik Bregović.

Bez obzira na cijeli niz uspjeha, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije nije dočekala povećanje svog proračuna, već je ostala na istim financijskim sredstvima kao i protekle godine.

-Ima vremena i za to, vjerujem da će se dogoditi izmjena Zakona o sportu prema kojem će se sport izjednačiti s vatrogastvom, kulturom i socijalom na lokalnoj i regionalnoj razini. Ja se po tom pitanju zalažem da se uvede obaveznih 3 posto koji će se izdvajati iz lokalnih i regionalnih proračuna. Ukoliko se ustabilimo u tom iznosu onda možemo očekivati i još bolje rezultate- zaključio je Bregović.



NAGRAĐENI POJEDINCI I KOLEKTIVI
PRIZNANJE ZŠUSZŽ ZA ZASLUŽNE POJEDINCE: Đuro Paher (STK Sloga Novoselec), Viktor Romančuk (TKD Zaprešić), Darko Hajtok (NK Sloga Brezje), Zvonko Pokas (STŠK Dugo Selo), Željko Duh (SK Ivanić), Darko Jendriš (NK Vrbovec), Goran Kovačić (KK Gorica), Dragutin Marović (MCK Marović), Anton Maras (TKD Rugvica)
PRIZNANJE ZŠUSZŽ ZA UDRUGE: NK Ban Jelačić (V), ZŠU Općine Pisarovina, ŽNK Vrbovec, NK Dinamo (J), NK Inter, MRK Dugo Selo, SK Ivanić, KK Samobor, TKD Rugvica, NK Galgovo
NAJBOLJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM: Mirjana Lučić (STKOI Uspon)
NAJBOLJI KOLEKTIV S INVALIDITETOM: STK Sveta Nedelja i Samobor
NAGRADA ZA ŽENSKU ŠPORTSKU NADU: Marta Trgovac (ŠK Polet), Greta Dautanec (AK Sveti Vid), Marija Milatović (JK Pisarovina), Nelly Džanić (KK Mladost), Nika Jelen (KK Samobor), Antonela Papak (STŠK Dugo Selo), Nika Horvat (ŽRK Zaprešić), Ella Bjelanović (KK Jastreb), Diana Vincek (ŽRK Rugvica),
NAGRADA ZA MUŠKU NADU GODINE: Kristijan Obrazović (KK Velika Gorica), David Šajnović (JK Pisarovina), Valentino Ivanić (KK Mladost), Davor Bregeš (GK Ban Jelačić), Mateo Čukelj (KK Kik), Matej Dutković (JK Sakura), Zvonimir Tirić (AK Sveti Vid), Marin Hlad (TKD Jakovlje), Fabijan Grubišić (MRK Dugo Selo), Tomislac Domotorffy (RK Mladost), Andrija Klepić (STK Jaska)
NAJBOLJA EKIPA: ŠK Polet
NAJBOLJA MOMČAD: KK Zaprešić
NAJBOLJA SPORTAŠICA: Ana Lenard (KK Samobor)
NAJBOLJI SPORTAŠ: Velimir Šandor (AKOSI Uspon)
NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO: Mlade Čop

Galerija slika

Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji Velimir Šandor najbolji u Zagrebačkoj županiji

Podijeli