Novosti Sport Događanja

Velikogoričanka Matea Iveković višestruka prvakinja Hrvatske u - plivanju!

15.02.2019. / Damir Žbulj

Velika Gorica tek je nedavno dobila godinama iščekivani bazen, ali to ne znači da u našem gradu nije i ranije bilo uspješnih plivačica i plivača.

Matea Iveković jedna je od njih!

Mlada Velikogoričanka jedna je od najboljih plivačica Hrvatske u svojoj kadetskoj konkurenciji, ostvaruje odlične rezultate, a za nagradu stigao joj je i poziv u hrvatsku plivačku reprezentaciju i na pripreme u Tuheljske toplice.

Nažalost, Matea je članica Zagrebačkog plivačkog kluba iz Utrina. Nadamo se kako će možda imati priliku plivati i 'pod zastavom' nekog našeg domaćeg kluba i kako će na bazenu u svojoj Velikoj Gorici imati priliku za razvoj i ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Prije nekoliko dana završeno je kadetsko plivačko prvenstvo Hrvatske na kojem je sudjelovalo 170 plivačica i plivača iz 29 hrvatskih klubova.

Velikogoričanka Matea je bila najuspješnija kadetkinja Zagrebačkog plivačkog kluba s tri osvojena zlata, na 100 i 200 metara leđno s vremenima 1:06.89 i 2:24.84 te na 100 metara slobodno, gdje je osobnim rekordom 59,40 sekundi ostvarila i najvrjedniji rezultat prvenstva od 633 boda, prema FINA tablicama.

Odlično je odradila i sve svoje štafetne utrke.

Zlato je oko vrata stavila nakon utrke 4x100 mješovito u MIX konkurenciji, s Tonijem Vrdoljakom, Ninom Firi i Darijom Juričićem. Isplivali su osobne rekorde i osvojili naslov najboljih u Hrvatskoj.

U ženskoj štafetnoj utrci 4x100 mješovito Nina Drljača, Mia Hren, Nina Firi i Matea Iveković također su doplivale do zlatne medalje.

Na 4x100 metara slobodno Matea je s Anom Potlaček, Ninom Firi i Petrom Blažanović, u napetoj završnici, stigla do srebra.

"Moja kćer se već dugi niz godina bavi plivanje i vrlo je uspješna. Nastupa za Zagrebački plivački klub, koji je smješten na bazenu Utrine. Prvo smo na sve gledali kao njen hobi, ali sad ulazi u godine kad je Matea izlazni kadet i izrasta u pravu sportašicu, kojom se svi ponosimo. Rezultati su joj odlični ipozvana je u reprezentaciju Hrvatske. Goričani smo cijeli život, volimo ovaj grad i vjerujemo kako će svim našim sugrađanima biti drago vidjeti kako se probijamo u ovom sportu," poručio nam je tata Davor Iveković.

Matea je trnutno na desetom mjestu rang liste kadetkinja u Hravtskoj svih vremena, a za uspon na ovoj listi ima prilike sve do kraja ove kalendarske godine, prije nego uđe u juniorsku konkurenciju.

(Foto: Zagrebački plivački klub)

Podijeli