Novosti Sport Događanja

Velikogoričanin David Čolina potpisao za Hajduk: Želim što prije zaigrati pred punim Poljudom!

18.07.2019. / Damir Žbulj

Mladi Velikogoričanin David Čolina novi je igrač splitskog Hajduka. Dan prije svog 19 rođendana talentirani lijevi bočni potpisao je ugovor do 30. lipnja 2023. godine, a na Poljud stiže iz redova Monaca, gdje je prije početka prošle sezone stigao iz zagrebačkog Dinama.

Izuzetno talentirani i perspektivni lijevi bek svoju je nogometnu karijeru počeo u Gorici i Hrvatskom dragovoljcu, no, već je s devet godina prešao u Dinamo, gdje je razvio svoj potencijal, iako za seniorsku ekipu aktualnih hrvatskih prvaka nije odigrao niti samo jedan službeni susret.

Čolina je i mladi hrvatski nogometni reprezentativac, koji za U-15, U-17 i U-19 selekcije upisao preko 40 nastupa, a zabio je i jedan pogodak.

Lani je u transferu vrijednom više od milijun eura napustio redove Dinama, gdje je u mlađim kategorijama proveo devet godina, kako bi se okušao u inozemstvu, no, brzo se odlučio za povratak u Hrvatsku i to u redove najvećeg rivala.

"Sretan sam i zadovoljan jer su u Hajduku prepoznali moj potencijal, a ja se nadam da ću ga u potpunosti ispuniti i ostvariti očekivanja. Došao sam ovdje jer sam vidio mogućnost napretka i razvoj u radu s mladim igračima i to mi je bilo izuzetno bitno. Nadam se da ću zahvaljujući svom radu i angažmanu na treninzima dobiti priliku zaigrati i pokazati ljudima u Klubu i navijačima zašto sam doveden. Naravno, želja je što prije istrčati na travnjak i zaigrati pred punim tribinama Poljuda," istaknuo je Čolina nakon potpisa za splitske Bile.

Prema neslužbenim informacijama Hajduk je za njega Monacu platio 850 tisuća eura, što je peti najveći dolazni transfer u povijesti kluba, nakon Anasa Sharbinija, Senijada Ibričića, Nike Kranjčara i Eduarda Abazija.

 

David je svojevremeno izjavio kako mu je san jednog dana zaigrati u Premiershipu, kako mu je igrački uzor Marcelo iz madridskog Reala. Istaknuo je kako od hrvatski reprezentativaca najviše voli Luku Modrića, ali i kako navija za Barcelonu, a ne za Real.

"Dolaskom Davida i prethodno Ivana Dolčeka dugoročno smo riješili pitanje lijevog bočnog. Čolina je jedan od najtalentiranijih igrača na toj poziciji u Hrvatskoj i igrač je kojeg trener jako dobro poznaje. S njim imamo dugoročne planove, mlade je i trebat će mu malo vremena da se privikne, ali nemamo potrebe žuriti. Radi se o igraču koji je 2000. godište i u ovom trenutku možemo reći da smo u odnosu na druge klubove u Hrvatskoj najbolje pokriveni na toj poziciji. Zadovoljni smo što smo priveli kraju ovu operaciju koja je bila dugotrajna, nije bilo lako sve ispregovarati s Monacom, ali od početka smo željeli Dolčeka i njega te zaista možemo biti jako zadovoljni što smo ih doveli. Obojica su prepoznala Hajdukov projekt i sredinu u kojoj će se kvalitetno razvijati," kazao je Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović, prenosi službena klupska stranica.

Hajduk domaće prvenstvo otvara u nedjelju od 20 sati domaćom utakmicom protiv Istre 1961, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec

(Foto: HNK Hajduk)

 

 

Podijeli