Novosti Sport Događanja

Velikogoričani svjedočili biciklističkom spektaklu!

22.04.2018. / Damir Žbulj

Spektakularna biciklistička utrka kroz Hrvatsku (Tour of Croatia) u svom četvrtom izdanju prošla je Velikom Goricom te je oduševila brojne turopoljske ljubitelje ovog atraktivnog sporta.

Posljednju etapu od Samobora preko Velike Gorice, Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline do Zagreba i cilja na Markovom trgu dobio je Paolo Simioni.

Ukupni pobjednik je Kanstantsin Siutsou iz Bahrain-Merida Pro Cycling Teama, a ta je momčad i najbolja ekipa ovogodišnje utrke.

Najbolji hrvatski vozač je Radoslav Rogina (Adria Mobil Cycling) na četvrtom mjestu!

Nizozemac Peter Koning (Aqua Blue Sport) konačni je vlasnik zelene majice, namijenjene najboljem penjaču, najbolji mladi vozač (bijela majica) je Astanin Yevgeniy Gidich, trećeplasirani u ukupnom poretku.

"Danas je bila veoma teška etapa za vozače u bijegu jer smo bježali cijeli dan. Znali smo da je na etapi nekoliko prolaznih ciljeva i zbog toga smo išli naprijed da uzmemo što više bodova i da zadržimo plavu majicu. Nakon prvog prolaznog cilja našao sam se u bijegu sa svojim timskim kolegom Maestri Mirco i odlučili smo da moramo probati vući do kraja. Do početka zadnjih krugova u Zagrebu držali smo se grupe, a kako smo vidjeli da smo jači od ostalih vozači odmah na usponu prema Markovom trgu smo se odvojili i krenuli dalje sami prema cilju. Radili smo svi zajedno i rasporedili smo zajedno snage do prvog uspona na Markov trg kad smo se moj timski kolega i ja odvojili“, rekao je slavljenik Siutsou. (Foto: Ivan Lacković, KL - Photo)

 

Podijeli