Novosti Sport Događanja

Velikogoričani Čolina i Krizmanić u mladoj hrvatskoj reprezentaciji

03.09.2019. / Damir Žbulj

Velikogoričani David Čolina, koji je početkom ove sezone stigao u Hajduk te član Gorice Krešimir Krizmanić, nalaze se novom popisu izbornika hrvatske U-20 nogometne reprezentacije Ognjena Vukojevića.

Krizmaniću je ovo drugo okupljanje, nakon što je debitirao za reprezentaciju u 3:0 pobjedi nad Cibalijom u Vinkovcima prije dva tjedna.

Čolina je iz Gorice preko Hrvatskog dragovoljca stigao u nogometnu školu zagrebačkog Dinama, no, prije službenog nastupa za seniorsku momčad u milijunskom je transferu lani prešao u Monaco.

Ove se godine vratio u Hrvatsku, ali u redove splitskog Hajduka. U novoj sezoni odradio je 90 minuta u pobjedi nad Varaždinom, a cijeli je dvoboj na terenu proveo i prije nekoliko dana, u velikom poljudskom slavlju nad Dinamom!

Krizma je ove sezone upisao nekoliko minuta protiv Intera i Hajduka, ali je protiv Zagorca u pretkolu Kupa dobio priliku odigrati čitav dvoboj.

Zanimljivo je kako su obojica nedavno napunila 19 godina i kako pokrivaju poziciju lijevog bočnog, često potenciranu kao jednu od problematičnijih u seniorskoj selekciji, još od umirovljenja Roberta Jarnija.

Hrvatska U-20 nogometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak, a u srijedu će u Kranjčevićevoj ulici od 18 sati odigrati revijalnu utakmicu povodom 100. godišnjice Zagrebačkog nogometnog saveza.

U petak, 6. rujna, Vukojevićevi izabranici će u prijateljskom ogledu odmjeriti snage s vršnjacima Francuske, na terenu NK Kustošija od 17.30 sati.

Na popisu izbornika Vukojevića za navedene utakmice, uz Krizmanića i Čolinu, našli su se još i Dominik Kotarski (Ajax), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Marko Đira (Dinamo), Bartol Franjić (Dinamo), Jozo Stanić (Augsburg), Leon Kreković (Hajduk), Jurica Pršir (Hajduk), Roko Baturina (Dinamo), Marko Hanuljak (Fiorentina), Denis Bušnja (Rijeka), Nediljko Labrović (Šibenik), Filip Kosić (Hajduk), Patrick Stanić (Osijek), Stipe Radić (Hajduk), Jakov Blagaić (Hajduk), Matej Vuk (Rijeka), Robert Ljubičić (SKN St. Polten), Adam Benić (Osijek), Dino Kapitanović (Dinamo), Ivan Durdov (Osijek), Ivor Pandur (Rijeka) te Michele Šego (Hajduk).

Podijeli