Novosti Sport Događanja

Novi osobni polumaratonski rekord i bronca u Čakovcu: Vedrana Janjić ponovno predvodi Hrvatsku atletsku cestovnu ligu

23.04.2024. / Damir Žbulj

Ponovno je sjajan trkački rezultat ostvarila Vedrana Janjić, aktualna pobjednica Hrvatske atletske cestovne lige, koja je u na sedmom izdanju Polumaratona Zrinskih u Čakovcu osvojila treće mjesto te je stigla tamo gdje joj je i mjesto, na vrh poretka i ovosezonskog izdanja atletskog ligaškog cestovnog natjecanja.

Vedrana je odradila praktički savršenu utrku te je postavila novi osobni rekord s vremenom 1:33.46, što je bilo dovoljno za treće mjesto u ukupnom poretku djevojaka i prvo mjesto u kategoriji Ž45. Brže su ovaj put bile samo Tea Faber (AK Fit) i Lena Bahat (AK Sljeme)...

U Čakovcu je Maraton klub Velika Gorica predstavljao i Goran Siuc, koji je utrku završio u vremenu 1:50.22, što je bilo blizu njegovog najboljeg polumaratonskog vremena.

"U popratnom programu u Čakovcu imali smo dvoje trkača u utrci na pet kilometara, oboje u Vatrogasnoj utrci koja se boduje za Vatrogasnu ligu. Luka Čučuković je opet istrčao svoj rekord na pet kilometara te s rezultatom 20.20 osvojio ukupno 17. mjesto među 507 trkača i trkačica. U poretku vatrogasaca Luka je bio peti, a pobijedio je u kategoriji M20. Nedjeljko Babić je s rezultatom 23.29 osvojio 33. mjesto među vatrogascima i treće u kategoriji M50," javio nam je Marijan Malčević iz MK Velika Gorica pa dodao:

"Već sad možemo sa sigurnošću reći da je Vedrana nakon istrčane četiri utrke u pet kola preuzela vodstvo u ženskoj konkurenciji Hrvatske atletske cestovne lige. Sljedeća utrka koja se boduje za HACL je 25. Jaskanski polumaraton, na rasporedu 19. svibnja."

Damir Radanović branio je boje MK Velika Gorica na Adria spring trailu na otoku Krku te je u utrci na 16 kilometara s vremenom 1:39.08 osvojio deseto mjesto u muškoj konkurenciji, od 55 finišera.

Galerija slika

Novi osobni polumaratonski rekord i bronca u Čakovcu: Vedrana Janjić ponovno predvodi Hrvatsku atletsku cestovnu ligu

Podijeli