Novosti Sport Događanja

Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica

29.06.2021. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu poslije dramatičnog okršaja sa Španjolcima u Kopenhagenu.

U spektakularnom dvoboju punom uspona i padova Vatreni su rano stigli do prednosti, poslije 'početničke' pogreške suparničkog vratara, ali su na sličan način uzvratili Španjolcima, 'poklonima' i pogreškama za preokret i 3:1 minus...

Sve se promijenilo toliko iščekivanim ulaskom Mislava Oršića, Marija Pašalića i našeg Velikogoričanina Ante Budimira, koji je napokon dočekao svoju priliku i protiv 'svojih' Španjolca, gdje 'zarađuje svoj nogometni kruh', ipak zaigrao na ovom Euru.

Budimir je u Kopenhagenu imao podršku svoje obitelji i najmilijih pa će mu ovaj nastup zasigurno ostati u posebnom sjećanju. Sudjelovao je u akciji za drugi pogodak Hrvatske, nakon njegovog udarca Oršić je najbolje reagirao i smanjio zaostatak, a imao je o veliku priliku na početku drugog produžetka, kad ja na semaforu već bio 5:3 za Španjolsku [VIDEO].

Šteta!

No, dojma smo kako je Budimir na ovom prvenstvu trebao dobiti više prilike i minuta i kako bi on bio najbolja opcija u vrhu napada, samo da je više igrao...

Cijelu utakmicu na travnjaku je proveo Marcelo Brozović, koji nažalost nije pokazao sve ono najbolje što zna i zašto je godinama jedan od naših najboljih nogometaša.

Ali, pobjedu su na ovoj 'utakmici' odnijeli hrvatski navijači, koji su prije dvoboja okupirali centar Kopenhagena. Od ranih jutarnjih sati krenula je pjesma po ulicama i trgovima danske prijestolnice, a bilo ih je sa svih strana svijeta, pa tako i iz Velike Gorice i našeg turopoljskog kraja...

Među njima su bili i Antonijo Mrkonjić i njegova obitelj...

Fešta se nastavila i oko sjajnog Parken stadiona te naravno i na tribinama, jer je Hrvata bilo gotovo desetak tisuća, dok Španjolca možda čak niti dvije.

Ponovno je bilo fenomenalno vidjeti 'kockice', nakon što su se utakmice u grupnoj fazi, u Londonu i Glasgowu, igrale gotovo bez podrške s tribina!

Delirij kod golova u finišu utakmice bio je neopisiv, ali poslije velike drame nisu naši navijači imali previše razloga za slavlje.

Bilo je tuge, ali i ponosa zbog veličanstvenog povratka u utakmicu, izborenih produžetaka. Bilo je i razočaranja zbog slabih partija i pogrešaka nekih igrača, poput Rebića, Gvardiola, Brekala, zbog nekih odluka izbornika Dalića...

No, to je nogomet!

Ne zaboravimo, Hrvatska je još uvijek aktualni svjetski viceprvak, srebrna generacija iz Rusije polako je na zalasku, međutim, Hrvatska je imala, ima i imat će uvijek dobrih igrača i za budućnost reprezentacije ne bismo trebali brinuti.

Prilika za nove izazove već je u rujnu, kad kreće nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, krajem iduće godine.

Vatreni jednostavno moraju izboriti svoje mjesto u Kataru, s Lukom Modrićem ili bez njega, ako se uskoro odluči za oproštaj. S izbornikom Dalićem ili s nekim novim, svježim imenom na klupi reprezentacije. Uvjereni smo kako ćemo uskoro ponovno gledati moćnog Brozovića, a sigurni smo kako za Budimira u hrvatskoj reprezentaciji itekako ima mjesta. Pokazao je to u Kopenhagenu! 

 

 

Galerija slika

Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica Vatreni Kopenhagen: Budimir napokon dobio priliku, navijačka 'utakmica' uvjerljivo završila pobjedom hrvatskih kockica

Podijeli