Novosti Sport Događanja

Uvjerljiv start košarkaša Gorice

14.10.2017. / Sportska redakcija

S uvjerljivih 117:53 košarkaši Gorice porazili su Borovo na startu jedinstvene A-1 lige (drugi rang natjecanja, op.a). Kao što i sam rezultat govori bila je to jednosmjerna ulica od početka susreta.

Za domaće igrače bio je ovo lakši trening u kojem su odradili sve ono što je od njih zahtijevao trener Josip Sesar. I u trenucima kada je prednost neprestano rasla domaća je momčad igrala angažirano s puno „vica“ u igri, tako da se moglo vidjeti i podosta atraktivnih poteza. Najatraktivnije bilo je zasigurno zakucavanje Marka Bakovića u završnici sutra, a upravo je isti igrač pogodio i tricu kojom je Gorica premašila brojku od 100 poena.

-Tražio sam ozbiljnost i to su momci već u prvom poluvremenu prihvatili i odigrali su maksimalno kao što smo se dogovorili. Na pravi način smo otvorili sezonu, no treba ostati čvrsto na zemlji i dizati se iz treninga u trening jer bit će i težih utakmica u kojima ćemo morati potvrditi ovu današnju superiornost- poslije utakmice će trener Gorice Josip Sesar.

Dao je Sesar šansu za igrom svim igračima od kojih se među strijelce nije upisao jedino mladi Bruno Mikolaš kojem su to bile prve seniorske minute, kao i Luki Šipušiću. Najučinkovitiji igrač u domaćim redovima bio je Ljubo Prgomet s 26 postignutih poena.

I dok je prvu ovogodišnju utakmicu seniora pratilo tek sedamdesetak gledatelja, puno veća gužva na tribinama vladala je za vrijeme prvog gradskog košarkaškog derbija između Gorice i novoosnovanog VelGora. Slavio je VelGor s minimalnih 67:66, no svi su se složili u jednom, kako je to bio istinski praznik košarke kada su u pitanju mlađe kategorije.

A-1 LIGA, 1. KOLO
KK GORICA – KK BOROVO 117:53 (26:14, 35:14, 33:9, 23:16)
KK GORICA: Jukić 12, Majcunić 10, Papac 14, Petrović 12, Baković 18, Mašić 12, Mikšić 2, Ćubela 9, Mikolaš, Prgomet 26, Šipušić 2. TRENER: Josip Sesar
KK BOROVO: Brocić 13, Bilić, Šarac, Miljanić 13, Boras 7, Bobinac, Žulj 3, Rajšić 9, Zgonjanin, Benković, Kapović, Kovač 8.

Galerija slika

Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice Uvjerljiv start košarkaša Gorice

Podijeli