Novosti Sport Događanja

Uspon treći u Hrvatskoj!

07.04.2019. / Damir Žbulj

U Svetom Martinu na Muri održano je 25. prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, na kojem je nastupilo 153 parastolnotenisačice i parastolnotenisača iz 19 klubova. Natjecanje je održano u sveukupno 16 kategorija ovisno o stupnju invaliditeta za juniore i seniore.

Nakon nadmetanja titulu klupskog prvaka obranili su članovi STKI Uriho iz Zagreba osvojivši 106 bodova. Drugo mjesto pripalo je STKI Synergia iz Samobora s 94 boda, dok su treće mjesto osvojili stolnotenisačice i stolnotenisači STKOI Uspona iz Velike Gorice s 51 bodom.

Zlato su za Usponu osvojili Igor Pejak (kategorija 6), Antonio Lovrić (kategorija 11 juniori) i Mirjana Lučić (kategorija 10). Srebrni su bili Kristina Ivšić (kategorija 11) i Mario Jelekovac (kategorija 2-3 juniori), dok su broncu oko vrata stavila Marija Martinović (kategorija 2-3 seniori) i Antonio Plepelić (kategorija 2-3 juniori).

"Naši igrači odigrali su niz uspješnih mečeva i tako osigurali da upravo ovo državno prvenstvo bude najjuspješnije do sada. Čestitamo svim igračima na borbi i smirenoj igri, iako su se borili protiv vrlo jake konkurencije. Na kraju, trud se uvijek isplati," poručili su iz Uspona. 

“Bilo je to jedno od najmasovnijih državnih prvenstava koje je okupilo do sada najveći broj klubova, a ono što me posebno raduje je nastup čak 21 juniora. Kao izbornika posebno sam zadovoljan trenutnom formom naših reprezentativki i reprezentativaca, jer su svi oni potvrdili svoju dominaciju. Za sve nas će biti izuzetno naporna godina u kojoj će mnogi od njih pokušati se plasirati na Paraolimpijske igre u Tokiju. Da je tako potvrđuje da su već po završetku naše ponajbolje stolnotenisačice i osvajačice paraolimpijskog srebra iz Rio de Janeira Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić otputovale na pripreme u Novi Sad. Uskoro nas očekuje Otvoreno prvenstvo Slovenije koje će po svemu sudeći biti u kvaliteti prijavljenih gotovo neslužbeno prvenstvo svijeta i tu će mnogi naši pokušati osvojiti što više bodova za podizanje rejtinga na svjetskoj tablici najboljih“, poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Emil Gubica.

 

Podijeli