Novosti Sport Događanja

Udarnik u četvrtfinalu prvenstva Hrvatske!

05.04.2018. / Damir Žbulj

Mlade rukometašice Udarnika ostvarile su povijesni plasman na završnicu prvenstva Hrvatske u Umagu, ali igračice Josipa Mesnika nisu se na tome zaustavile!

U prva dva susreta ostvarile su dvije pobjede te su se i prije posljednje utakmice u skupini protiv Zameta plasirale u četvrtfinale!

Dvoboj protiv ŽRK Trogir 58 ponudio je pravu rukometnu dramu, koja je na kraju imala sretan završetak za Udarnik. Trogiranke su na poluvremenu imale tri pogotka viška (12:9), a minutu i pol prije kraja i 17:15 na semaforu, međutim, strateg Mesnik vuče prave poteze i Udarnik golovima Doris Katalinić, Karle Brakus i Lucije Lovrić dolazi do velikog preokreta u završnici i pokazat će se ključne 18:17 pobjede za ulazak među osam najboljih ekipa Hrvatske u kategoriji rukometašica rođenih 2002. i mlađih.

Predvodile su Brakus i Vučićević s pet postignutih golova, Katalinić je dodala tri, a Lovrić dva pogotka.

U dvoboj protiv Radnika naše rukometašice ušle su kao blage favoritkinje, nakon što su Križevčanke u prvom kolu teško stradale protiv Zameta s 25:9. Prednost Udarnika na poluvremenu bila je minimalna (6:5), ali je u nastavku stvorena ključna razlika koja je donijela novo slavlje. Kod rezultata 6:6 Karla Brakus s dva pogotka i Gabrijela Skrbin donose +3 na semaforu, dok su u završnici pogađale Marija Perković i Anja Vučićević , za konačnih 14:10.

Brakus je bila prvo ime susreta sa šest zabijenih golova.

Utakmica protiv Zameta u četvrtak s početkom u 17 sati odlučit će o prvom mjestu u skupini i o suparnicama u četvrtzavršnici. Potencijalne protivnice u petak Udarniku su tako Lokomotiva, Darda, Đakovo i Hoteli Makarska.


Završnica PH Djevojke 2002/2003, Skupina B, 1. kolo
ŽRK Trogir 58 - ŽRK Udarnik Velika Gorica 17:18 (12:9)

ŽRK Udarnik Velika Gorica: Matea Josić, Ema Burić, Sara Sremić, Dora Ciprić, Gabrijela Skrbin 1, Katarina Čulumović, Marija Perković 1, Lucija Lovrić 2, Anja Vučićević 5, Dorotea Filipec, Ira Nujić, Ana Cerovski, Karla Brakus 5, Antea Fratnik 1, Doris Katalinić 3. Trener: Josip Mesnik.

Završnica PH Djevojke 2002/2003, Skupina B, 2. kolo
ŽRK Radnik Križevci - Žrk Udarnik Velika Gorica 10:14 (5:6)

ŽRK Udarnik Velika Gorica: Matea Josić, Ema Burić 1, Sara Sremić, Dora Ciprić, Gabrijela Skrbin 2, Katarina Čulumović, Marija Perković 2, Lucija Lovrić , Anja Vučićević 2, Dorotea Filipec, Ira Nujić, Ana Cerovski, Karla Brakus 6, Antea Fratnik, Doris Katalinić 1. Trener: Josip Mesnik.

 

 (Foto: ŽRK Udarnik Velika Gorica)

Podijeli