Novosti Sport Događanja

Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj

11.03.2024. / Damir Žbulj

Sjajan judo turnir za mlađe dobne kategorije, tradicionalna 'Turopoljska frka', i ovaj put je oduševio sve okupljene u srednjoškolskoj dvorani. Turopoljska frka održala se čak 27. put, u organizaciji goričkog judo kluba Pinky, a ponovno je imala i međunarodni karakter, ali i jedan povijesni trenutak za hrvatski judo!

Domaćine iz Pinkyja predstavljalo je 53 natjecateljica i natjecatelja u kategorijama U-10, U-12 i U-14.

Kod U-10 djevojčica Saša Mušinović je osvojila drugo mjesto, baš kao i Kiara Petrac, dok je Nina Vuković osvojila zlatnu medalju. Brigita MNedved je bila peta, a Karla Božić je osvojila sedmo mjesto.

Kod Dječaka U-10 Andrej Ciglar i Lovro Brebrić osvojili su prvo mjesto, a David Krvarić, Luka Krizmanić, Filip Vidmar i Noel Haramustek osvojili su broncu, dok je Erik Jačimović osvojio peto mjesto.

Ana Huzjak bila je zlatna u konkurenciji U-12 djevojčica do 44 kilograma, Monika Šoljić bila je druga iznad 52 kilograma, dok su treće mjesto osvojile Ema Kužir i Nika Antolčić. Iva Miletić i Katja Mušinović bile su pete, a sedmo mjesto osvojile su Klara Plodinec i Lorena Petrnac. Kod dječaka U-12 Andrej Gavrilović je osvojio srebro, Borna Belošević bio je peti, a Marko Žaper je osvojio sedmo mjesto.

Kod djevojčica U-14 kategorije Nika Martinović je zaslužila broncu, peto mjesto su osvojile Dora Filipović i Ana Bogunović, dok je Ema Juranović bila sedma. Kod dječaka U-14 Tin Kovačić osvaja broncu, Damjan Radmanić je bio peti, a Grgur Đaković završio je na sedmoj poziciji.

Bez malo sportske sreće i plasmana, ovaj puta su ostali Korina Šubara, Paula Vidović Paula, Grgur Duspara Grgur, Toma Mateša Toma, Sebastijan Benedikt, Kolarec Petar, Patafta Marko, Ninić Nikola, Klišanić Luka, Medved Darela, Hižar Jakov, Krizmanić Ivan, Fiket Fabian, Hren Bernard, Francois Lunes, Krulc Vid, Mateša Matko, Raguž Filip, Marušić Lana, Sičić Jakov, Saletović Tin, Čonkaš David, Đaković Grgur, Grčić Jakov.


Turopoljsku frku pohodilo je više od 500 mladih judaša iz 37 klubova, a medalje su osvojila i predstavnici goričke Kokice. Zlatni su bili Juraj Majić Kosanović u U-12 konkurenciji iznad 55 kilograma, Ana Britvec u U-14 kategoriji iznad 63 kilograma te Ivan Pereković u U-14 kategoriji do 46 kilograma. Srebro su osvojili Zara Hrvojić, Lucija Baković, Mila Erjavec te Elena Mihordin, dok je broncu osvojila Elena Rezek. Peto mjesto zaslužili su Gregor Janković, Lucijan Pal, Katarina Britvec i Dora Ivančić, a sedmi su bili Vanja Vlašić i Petra Krstić.

"Hvala svim volonterima koji su sudjelovali u organizaciji i odradili vrhunski posao te čestitke svim natjecateljima i njihovim trenerima," poruka je iz Pinkyja.

No, nije to bio kraj judo uzbuđenjima u srednjoškolskoj dvorani, jer Velika Gorica bila je domaćin prvom, pravom turniru 'adapted judo' turniru.

Bio je to zaista povijesni dan za hrvatski judo, a naravno kako velike zasluge za to idu našoj Marini Drašković, čelnici goričkog Judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji, ali i Sanji, Tanji, Marku, Mihi...

"Na turniru je nastupilo 46 judaša iz JK OSI Ishi i JK OSI Fuji. Natjecanje su sudili naši suci koji su prošli vikend prošli edukaciju oko EJU Adapted judo pravila. Veliko hvala svim sucima koji su ostali suditi i naš turnir, nakon što su cijeli dan proveli na strunjači. Najmlađi judaši imali su natjecanje u poligonu, a oni stariji su se borili. A uživali su baš svi, judaši, treneri, asistenti i publika! Veliko hvala svima iz JK Pinky koji nam pomogli u organizaciji i ustupili dvoranu i asistente," poručila je Marina. 

Galerija slika

Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj Turopoljska frka ponovno oduševila, Fuji održao prvi, pravi, povijesni 'adapted judo' turnir u Hrvatskoj

Podijeli