Novosti Sport Događanja

Turopoljac pobjedom u Novom Čiču zasjeo na tron

06.11.2016. / Nefertum IT
Svi nogometni putevi ovog su vikenda vodili u Novo Čiče na sraz dviju prvoplasiranih momčadi Prve županijske lige, Dinamo Hidrela i Turopoljca. Derbi jeseni privukao je na tribine i oko igrališta gotovo petsto gledatelja iz cijelog Turopolja. Naravno, prednjačili su navijači jedne i druge momčadi koji su tako zauzeli i mjesta na tribinama. Fer i korektna utakmica završila je na kraju uvjerljivom 3:0 pobjedom momčadi iz Kuča koja je ovim trijumfom zasjela na prvo mjesto ligaške ljestvice.

derbi velika.jpg

Usprkos teškom i blatnom terenu igrači jedne i druge momčadi odigrali su kvalitetnu utakmicu u kojoj uzbuđenja nije nedostajalo. Tek što se je krenulo sa centra u mat poziciji bio je Domagoj Gmižić, no pravovremenom se reakcijom istaknuo gostujući vratar Mario Zagorac. Odmah potom na suprotnoj je strani Petar Milatović idealnim centrašutom pronašao Igora Hajduka koji je pucao preko gola. Uslijedila je potom rovovska bitka u kojoj su vratari, Ivan Šimić i Mario Zagorac lakoćom zaustavljali sve pokušaje.

Mreže su mirovale sve do 62. minute kada je Igor Hajduk iza leđa domaćeg vratara pospremio loptu koju mu je glavom proslijedio Lučić. Bio je to signal za erupcija gostujućih navijača.

derbi velika 1.jpg

Nakon postignutog pogotka gosti su se malo povukli prepustivši dominaciju domaćim igračima, koji preko Vedrana Novosela i Petar Vukadina imaju stopostotne šanse. Međutim, svoj dan imao je gostujući vratar koji se u tim situacijama istaknuo fantastičnim obranama. Kako to već obično biva, ako ne zabiješ onda primiš. Promašaji su se igrači Dinamo Hidrela osvetili u posljednjih pet minuta kada najprije Milatović, a potom i Lučić pogađaju za uvjerljivu pobjedu Turopoljca i veliko slavlje igrača i navijača.

derbi velika 2.jpg

Ovim porazom zaustavljen je pobjednički niz Dinamo Hidrela od 12 susreta bez poraza, dok je igračima Vlade Horvata ovo bila osma uzastopna pobjeda.



PRVA ŽUPANIJSKA LIGA, 13. KOLO
NK DINAMO HIDREL – NK TUROPOLJAC 0:3 (0:0)
STRIJELCI:
0:1 I. Hajduk (62), 0:2 Milatović (85), 0:3 Lučić (87)
NK DINAMO HIDREL: Šimić, Sabljak, Sabljo (od 63. Hrgović), Šantek (od 46. Dodlek), Novosel, Gmižić, Rus, Pudić, Đuksi, Balenović (od 63. Vukadin), Mikulinec. TRENER: Stiven Žitnik
NK TUROPOLJAC: Zagorac, Jakovljević, Berković (od 80. Klasnić), Šejić (od 89. Bušić), Šestok, Gjurašin (od 72. Radilović), Milatović, F. Hajduk, Fabijančić (od 90. Klasnič), I. Hajduk, Lučić (od 90. Dolibašić). TRENER: Vlado Horvat   

Podijeli