Novosti Sport Događanja

Tragičar Matar

21.03.2021. / Damir Žbulj

Fenomenalan tjedan Gorice, koji je obilježen povijesnim plasmanom u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa i pozivom Kristijanu Lovriću u hrvatskog nogometnu reprezentaciju, nije okrunjen i dobrim rezultatom u prvenstvenom okršaju s Dinamom na Maksimiru.

U zadnjim sekundama sudačke nadoknade Babec je glavom prebacio jednu loptu iza obrane domaćih, Matar Dieye se našao sam ispred Livakovića, ali je traljavo pucao i u mat poziciji Matar je pogodio vratnicu i postao tragičarem ovog dvoboja.

Senegalski napadač imao je tijekom susreta još nekoliko izglednih situacija, ali mu realizacija nije bila jača strana.

Pogodak odluke za konačnih 1:0 zabio je Bruno Petković odmah na početku drugog poluvremena, nakon odličnog ubačaja Ristovskog i slabašne reakcije Steenvoordena.

[LOŠE VIJESTI...] 😢 Joey Suk slomio je nogu na dva mjesta, pukle su obje kosti potkoljenice, i već večeras bit će operiran. Stay strong, Suki! 💪💪💪 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Sunday, March 21, 2021

Dvoboj je i obilježila teška ozljeda Joeyja Suka, koji je u startu s bivšim suigračem Čabrajom slomio potkoljeničnu kost.

Sastav za dvoboj na Maksimiru! ✔️ #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Sunday, March 21, 2021


Dinamo je mogao povesti već nakon 30-ak sekundi igre, poslije velike pogreške Steenvoordena na sredini terena. Petković je krenuo sam prema Baniću, ali je vratar Gorice čudesno zaustavio pokušaj reprezentativnog napadača. U nastavku akcije odlično je pucao Majer, ali pogađa vratnicu.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Goričana, no, Lovrić nije stigao na ubačenu loptu s desne strane...

Ubrzo je u odličnoj prilici ponovno Majer, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

Gorica je tek nakon 20-ak minuta uspostavila pravi ritam, a na isteku prvih pola sata Matar je prvi puta prokockao veliku priliku. Sjurio se s centra po lijevoj strani prema kaznenom prostoru i u ključnom trenutku niti je pucao prema golu, niti je dobro uposlio svoje suigrače u kaznenom prostoru i Marijan Čabraja je pravovremenom reakcijom raščistio opasnost ispred Livakovića.

Imao je Matar još jednu sjajnu prigodu i u 55. minuti, kad je pucao glavom, ali mu je to Livaković krajnjim naporom obranio. Ognjen Mudrinski takve šanse realizira kao od šale, no, u ovom dvoboju nije bio niti na klupi.

Na ulasku u sudačku nadoknadu Dinamo je mogao zabiti i drugi pogodak, međutim, ponovno briljira Ivan Banić, dok Atiemwen odbijenu loptu šalje pokraj goričkih vratiju. 

Trener Oreščanin ne može biti nezadovoljan partijom svojih nogometaša, no, za senzaciju u Kupu i plasman u finale trebat će idući mjesec, na istom mjestu i protiv istog suparnika, pružiti znatno više. I realizirati prilike koje ti se pruže.

Inače, ovo je deseti poraz Gorice u 11. međusobnom okršaju s Dinamom u posljednje dvije i pol sezone. 

Plavi su ponovno na vrhu poretka sa 60 bodova, dva više od Osijeka i jednom utakmicom manje. Gorica je treća s 48 bodova, devet više od Rijeke, koja je idući suparnik turopoljskom prvoligašu, na Gradskom stadionu 3. travnja, nakon reprezentativne pauze.

 

HT Prva liga, 26. kolo:
DINAMO - GORICA 1:0 (0:0)
Strijelci: Petković 47'

GNK DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Perić, Čabraja - Jakić (od 63. Franjić), Mišić - Ivanušec (od 63. Atiemwen), Majer (od 81. Ademi), Oršić (od 90. Tolić) - Petković (od 81. Gavranović). Trener Damir Krznar.
HNK GORICA: Banić - Musa, Steenvoorden (od 64. Keita), Jovičić, Krizmanić - Babec, Suk (od 53. Nimely) - Špikić (od 64. Dvorneković), Kalik (od 73. Junior), Lovrić (od 73. Hamad) - Matar. Trener Siniša Oreščanin.

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli