Novosti Sport Događanja

Toplak: Bili smo kao rasturena vojska, sva sreća da se nismo raspali kad smo primili gol

09.04.2022. / Damir Žbulj

Josip Mitrović je posljednji prvenstveni pogodak zabio prošle godine u svibnju u Puli i trebalo je čekati gotovo godinu dana da ponovno zatrese suparničku mrežu. I to baš protiv Istre 1961!

Nastupio je Mitrović ove sezone u svim utakmicama HT Prve lige, od njega se puno očekivalo nakon što je i zaslužio svoje mjesto u U-21 hrvatskoj reprezentaciji, međutim, uspio je tek dva puta asistirati, prije nego je loptu smjestio u gol za domaći bod protiv Žuto-zelenih.

I to glavom, kao jedan od najnižih igrača na travnjaku!

"Previše je vremena prošlo od mog posljednjeg pogotka. Rekao bih 'od Istre do Istre'. Zadnji put sam u prvenstvu zabio valjda prije godinu dana u Puli..."

"Bio je to dug post i to me malo čini nesretnim. No, nadam se da će sada malo češće ulaziti," naglasio je mladi ofenzivac Gorice.  

"Dogodilo se da sam zabio glavom, a ne znam jesam li ikada zabio glavom! Na zagrijavanju je Keita dobro ubacivao, zabio sam i tada dva komada, dobro sam se osjećao..."

"Nije bila efikasna utakmica. Nije bilo golova, ali nije bilo niti šansi. Možda je i vjetar dao obol, bio je dosta jak. U prvom poluvremenu smo igrali uz vjetar, nismo stvorili ništa. Nismo bili agresivni, bez duela. U drugom dijelu smo izašli na teren kao druga ekipa, pokazali smo da možemo i izvukli smo bod," dodao je Mitrović pa kratko najavio gostovanje na Poljudu:

"Moramo ući u dvoboj kao ove prošle četiri utakmice. Protiv jačih ekipa moramo biti na sto posto. Nema druge!"

Mitrovića je pohvalio i trener Toplak: "Statistika mu je loša i prije nekoliko dana smo pričali da to moramo popraviti. On je igrač koji se vidi na terenu, ali mora biti konkretniji. Nakon odlaska Lovrića rekao sam igračima da svi moraju podnijeti taj teret efikasnosti. Mislim da ćemo biti s vremenom još bolji."

Strateg Gorice svjestan je kako njegova momčad nije bila na pravoj razini: "Bili smo loši prvo poluvrijeme. Neaktivni, bez pas-igre, bez dubine, bez sprinta, bez agresije. Dozvolili smo Istri upravo ono na što smo upozoravali da ne smijmo napraviti. Dozvolili smo im tu 'lepršavost', kasnili smo u svim duelima, bili smo kao 'rasturena vojska'. Na poluvremenu smo pokušali dogovoriti neke preinake i onda smo primili gol. Sva sreća da se nismo raspali kad smo primili taj pogodak i to mi daje vjeru da smo bili dobri karakterno..."

"Nakon toga smo mi dominirali i na kraju smo mogli utakmicu dobiti. Ali, rezultat je realan i poslije onakvog prvog poluvremena moram biti zadovoljan."

Nakon ulaska Fruka i Cruza, a izlaska Atiemwena i Stojanovskog, Gorica je posložila redove i bila je puno ofenzivnija.  

"Zato tako i slažemo momčad da i dobijemo nešto s klupe. Postoje i igrači koji, ako nisu u prvoj momčadi, u potpunosti potonu. Probamo i na taj način malo 'plivati', da vidimo taj karakter i da nam igrači s klupe donesu taj dodatni impuls," istaknuo je Toplak.

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje na Poljudu: "Rekao sam i nakon Šibenika da moramo biti barem 20 posto bolji da bismo dobili Istru. Nismo bili, a sad protiv Hajduka moramo biti onakvi kakvi smo bili protiv Osijeka i Rijeke. Moramo biti hrabri, jednostavno nemamo potrebe da se tamo idemo braniti. Želimo igrati, želimo biti opasni i želimo protiv jednog velikog kluba se prezentirati na najbolji mogući način i tako ću pripremiti ekipu," najavio je trener turopoljskog prvoligaša, koji je u pet kola upisao tri pobjeda i dva remija.

 

Podijeli