Novosti Sport Događanja

Svečani doček svjetskih teniskih prvaka!

25.11.2018. / Damir Žbulj

Spektakularan uspjeh ostvarila je hrvatska teniska reprezentacija, koja je u francuskom Lilleu stigla do velikog trofeja pobjednika Davis Cupa i naslova svjetskih prvaka, drugi put u svojoj povijesti!

Hrvate je predvodio sjajni Marin Čilić, koji je u nedjelju Hrvatskoj donio odlučujući bod, uvjerljivo svladavši Lucasa Pouillea sa 7:6(3), 6:3 i 6:3.

“Svjetski smo prvaci! Stvarno sam ponosan na sebe i svoju ekipu. Kroz što smo sve prošli? Izgubili smo u Zagrebu prije dvije godine i sad je ovo ostvarenje snova! Ovo je jedan od najljepših trenutaka moje karijere! Želim se zahvaliti cijelom timu, Borni koji je dobio svoj meč. Igrao sam fenomenalno u petak i to mi je dalo samopouzdanje za danas. Nije bilo jednostavno i odigrao sam stvarno strašan meč,” poručio je odmah nakon prvog slavlja na terenu s izbornikom i suigračima.

Hrvatske sportašice i sportaši već nas naučili na fenomenalne rezultate, a navijači im se uvijek oduže senzacionalnim svečanim dočecima! Posljednji u nizu bio je onaj za naše srebrne nogometaše, koje je na ulicama pozdravilo više od pola milijuna Hrvata!

Povratak hrvatske teniske reprezentacije očekuje se u našoj velikogoričkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman oko 14.20 sati, dok je njihov dolazak na Trg bana Jelačića predviđen oko 15 sati.

Hrvatska je Davis Cup već osvojila 2005. godine u slovačkoj Bratislavi, dok je prije dvije godine izgubila veliko finale s Argentinom u zagrebačkoj Areni. Od iduće sezone mijenja se sustav natjecanja, igrat će se završni turnir najboljih 18 reprezentacija svijeta u Madridu.

U ekipi su uz Marina i Bornu Ćorića bili još i Ivan Dodig te Mate Pavić, dok su svoj doprinos tituli dali i Nikola Mektić, Viktor Galović, i Franko Škugor, pod vodstvom izbornika Željka Krajana!

Foto: HTS, Mario Ćužić

Podijeli