Novosti Sport Događanja

Suk spasio bod protiv češkog drugoligaša, Gorica za finale Arena Cupa igra protiv Prelecove Istre

20.01.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nastavili su zimske pripreme u istarskom Medulinu novom utakmicom na Arena Cupu. Nakon što su u prvom dvoboju svladali srpskog drugoligaša Žarkovo, nisu to uspjeli napraviti ponoviti protiv češkog drugoligaša Slavoj Vyšehrada.

U samom finišu prvog dijela obranu Gorice probio je Verner, dok je pola sata prije kraja na konačnih 1:1 postavio Joey Suk.

Uvjeti u Medulinu nisu bili idealni, dvoboj je odigran po izuzetno vjetrovitom vremenu.

Treneru Jakiroviću su u početnoj postavi za ovaj dvoboj bili Čović, Musa, Jovičić, Steenvorden, Maslowski, Šroler, Babec, Krizmanić, Cahani, Gadže, i Ndiaye, dok su još igrali i Išek, Celić, Hamad, Suk, Zwolinski, Dvorneković, Mathieu, Špikić, Čabraja, Golubickas, Periša, Lovrić, i Čanađija.

U drugom susretu današnjeg dana Istra 1961 Ivana Preleca je s minimalnih 1:0 svladala Žarkovo pa će odluka o pobjedniku skupine i finalistu Arena Cupa pasti u četvrtak u 14.30 sati, kad će na travnjak Aldo Drosine izaći Gorica i Istra 1961.

Utakmica će biti u izravnom prijenosu na HNTV-u, a koristit će se i VAR tehnologija, kao test za početak nastavka sezone.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 14.30 sati, a dvoboj za treće mjesto u 11 sati.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli