Novosti Sport Događanja

Spušten zastor na nogometnu sezonu

22.06.2019. / Juraj Odrčić

 

Završila je još jedna nogometna sezona. Slobodno možemo reći kako je to bila jedna od najuspješnijih godina turopoljskog nogometa. HNK Gorica je bila najugodnije iznenađenje 1. HNL, Kurilovec je izrastao u stabilnog trećeligaša, dok su na županijskim terenima Lukavec i Turopoljac osvojili naslove prvaka

Iza turopoljskog nogometa i više je nego uspješna sezona. HNK Gorica je kao perjanica turopoljskog nogometa odigrala sjajnu prvoligašku sezonu. Peto mjesto u konačnici sjajan je uspjeh i veliki poticaj za dalje. Tek što im je prvenstvo završilo, trener Jakirović će već 14. lipnja povesti momčad u pripreme za novu sezonu, koja starta već 19. srpnja. Negdje u tom vremenu s pripremama će kretati i ostatak turopoljske karavane, koja je s i više nego uzbudljivom završnicom spustila zastor na još jednu nogometnu sezonu.

Bila je to završnica režirana za sve ljubitelje nogometa, jer tek je u posljednjem kolu pala odluka o prvacima u Jedinstvenoj i Prvoj županijskoj ligi. Obje titule ostale su u Turopolju; Lukavec i Turopoljac sjajnim su finišom pokazali kvalitetu i s pravom ostvarili promociju u viši rang.

 Lukavec dvogodišnju dominaciju okrunio titulom

Nogometaši Lukavca koji su još prije dvije godine „visjeli“ glede ostanka u Jedinstvenoj županijskoj ligi slave naslov najboljih. Renesansa u Lukavcu započela je još u ljeto 2017. godine kada su udareni šampionski temelji, koji su ovog lipnja dobili konačnu potvrdu. I dok su lanjske sezone Lukavčani ostali u sjeni Bistre i Dinama, ova sezona u potpunosti je bila njihova. Iako su jesenas u jednom trenutku gledali u leđa sastavu iz Jakovlja, u Lukavcu su vjerovali u kvalitetu momčadi koju je do trona odveo Slaven Batovanja. Onog trenutka kad su Lukavčani zasjeli na tron s njega više nisu sišli.

Bilo je u svemu tome i lijepih i teških trenutaka, no momčad nije gubila glavu te je na kraju sasvim zasluženo otišla do kraja. Konačni korak učinjen je na igralištu u Mičevcu, gdje je Lukavec kao domaćin svladao Rugvica Savu 1976, nakon čega je uslijedilo zajedničko slavlje igrača i navijača, koje se iz Mičevca preselilo u Lukavec koji proživljava najljepše trenutke u novijoj nogometnoj povijesti jer će od sljedeće sezone igrati u Četvrtoj ligi.

 Turopoljac učinio nemoguće  

Puno neizvjesnije uoči posljednjih devedeset minuta bilo je u Prvoj županijskoj ligi, gdje su u međusobnom susretu Turopoljac i Naftaš Ivanić odlučivali o prvaku. Važnost susreta učinila je svoje te su popularne Kneje doslovno „gorjele“. Gotovo 800 posjetitelja odlučilo je sparno nedjeljno poslijepodne provesti u Kučama na derbi susretu, u kojem su domaći igrači uspjeli napraviti nemoguće. Naime, iako je sastav iz Ivanić-Grada početkom travnja imao velikih 11 bodova viška, na kraju im se prednost istopila te je naslov nakon pobjede u sjajnom dekoru Kneja osvojio Turopoljac, koji je posljednjih sezona uvijek bio tu pri vrhu, no nikako nije mogao napraviti taj posljednji korak.  

-Tri godine ganjali smo rang više i uvijek nam je izmicao u finišu prvenstva. Vjerovao sam u našu momčad, no nisam vjerovao da Naftaš može toliko kiksati. Ovo je prekrasno, jer posljednje kolo je odlučivalo o naslovu, to je san svakog trenera- govorio je nakon pobjede trener Vlado Horvat i podvukao jedno ime koje je najzaslužnije za pobjedu u najvažnijoj utakmici sezone.

-Mali Zagi je sve skinuo, on je igrač utakmice, tu nema spomena. Na poluvremenu sam ušao u svlačionicu tek nakratko te igračima rekao: „Dečki, izgorjeli ste u svemu ovome, ugasite se, izađite van i pokažite što znate.“ Drugo poluvrijeme je bilo nešto sasvim drugo- rekao je Horvat koji je prije pet godina s Turopoljcem na sličan način osvojio i naslov prvaka 2. ŽNL, u još jednom legendarnom susretu koji je odigran u Turopolju.

Feštalo se u Kučama do dugo u noć. Neki su ostali i do ranih jutarnjih sati, jer na ponovni se povratak u Jedinstvenu županijsku ligu čekalo jako dugo. Posljednji puta Turopoljac je tamo bio početkom 2000.-ih godina, da bi sada mlada i agilna Uprava na čelu s predsjednikom Danielom Zagorcem uspjela u svetom cilju kučkog nogometa.

-Ovo je nevjerojatno. To se ne može opisati riječima- tek kratko je prozborio predsjednik Zagorac, kojem su čestitke dolazile sa svih strana.

Slavilo se tako u Lukavcu i Kučama, no zadovoljni mogu biti i ostali klubovi. Nitko od turopoljskih predstavnika nije napustio rangove u kojima su igrali, i to je najvažnije od svega. Opasno su živjeli tek u Gradićima, koji će ovogodišnju sezonu pokušati što prije zaboraviti jer su je završili na pretposljednjem, petnaestom mjestu Četvrte lige s čak devet uzastopnih poraza. (TM)

  Kurilovec stabilan trećeligaš

Nogometaši Kurilovca su porazom na Grana Klaki od Dubrave Tim kabel, koja se nakon 24 godine vraća u 2. HNL, zaključili uspješnu sezonu u kojoj je na kraju zauzeto peto mjesto s 55 bodova na kontu. Osim sjajnog prvenstvenog uspjeha, Kurilovčani su ove sezone izborili i finale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije, čime je iza mlade momčadi trenera Perice Vidaka i više nego uspješna sezona. Posljednje kolo odigrano na Grana Klaki proteklo je u revijalnom tonu, jer domaća je momčad slavila ulazak u 2. HNL, koju su proslavili pobjedom od 4:2, preokrenuvši rano vodstvo Kurilovca od 2:0.

-Odigrali smo odličnih pola sata, možda i najboljih u ovoj sezoni. Bez obzira na poraz, zadovoljan sam sezonom u kojoj je velika većina igrača napravila novi iskorak- poručio je trener Kurilovca Perica Vidak nakon sjajno odrađenog posla.

Podijeli