Novosti Sport Događanja

Športsko rekreativni savez Velike Gorice najavio nove projekte

13.04.2018. / Sportska redakcija

Krajem 2016. godine na inicijativu pet udruga, KOP Tura, VG TUR teama, Zdravog duha, Motivacije i Krav Mage u Veliko Gorici osnovan je Športsko- rekreativni savez. Danas je u članstvu Saveza osam punopravnih članica, jer uz pet osnivača u međuvremenu su pristupili Veseli planet, Megablast i Jiu jitsu Black Dragon Bushido. Također, postoji velika vjerojatnost kako će Savez uskoro imati deset članica, jer bi se u rad Saveza trebali uključiti Pegas poduka i novoosnovana udruga koturaša.

-Prezadovoljni smo onime što se do sada događalo. Nitko svojevoljno nije napustio Savez da je nečime nezadovoljan. Kao Savez lani smo popratili dosta projekata. Naš je cilj bio da se napravi određena sinergija između udruga, u čemu smo i uspjeli- kaže tajnik Športsko rekreativnog Saveza Mario Oljača.

Osim što svaka od Udruga ima svoj projekt, sve članice Saveza zajednički organiziraju Rekreatur, festival rekreacije koji je pokrenut lani, a njegovo drugo izdanje najavljeno je za 12. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana, kada će se obilježiti i Svjetski dan kretanja, koji se inače obilježava 10. svibnja.

Predviđen je za taj dan cjelodnevni program namijenjen svima, od onih najmlađih pa do onih starijih, jer cilj Saveza je da se u rekreativne programe uključi što veći broj građanstva.

-Šašavi poligon lani je bio pun pogodak, novitet je ljudski stolni nogomet i stijena za penjanje- o Rekreaturu će Oljača.

Uz članice Saveza, posjetiteljima će se predstaviti i proizvođači zdrave prehrane, a između ostalog,  na livadi u Parku moći će se zaigrati i badminton, spidminton, tenis te paintball.

Osim Rekreatura, pred vodstvom Saveza, točnije pred njegovim predsjednikom Domagojem Sučićem je projekt „Hodajmo“ u kojem će zajedno s Tomislavom Orlićem pješačiti od Vukovara do Dubrovnika.

-Napravit ćemo trasu od dvije tisuće kilometara, a cilj nam je širiti duh o rekreaciji. U svakom većem gradu u plan nam je da se napravi rekreacija za građane u suradnji s udrugama iz tih gradova- otkrio nam je Sučić.

Cijela priča za koju se dečki već naveliko pripremaju trebala bi započeti 1. lipnja te završiti do sredine rujna.

Podijeli